Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta s citronovou polevou z hrníčku - pečeno v remosce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 782 kJ /
1 860 kcal
Bílkoviny40,23 g
Tuky64,07 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 357 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy278,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čtyři hrníčky vhodné na pečení vymažeme změklým máslem nebo jiným tukem a vysypeme je jemně nastrouhanými piškoty. Krok 2: Do menší mísy odvážíme mouku, přidáme mletou skořici podle chuti, prášek do pečiva, Solamyl a vše promícháme. Krok 3: Do další mísy vložíme krupicový cukr, přidáme vejce a ručním šlehačem vyšleháme do bělavé pěny. Za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Pak krátce při nejnižších otáčkách opatrně vmícháme jogurt a následně připravenou moučnou směs. (Nebo jogurt a pak mouku vmícháme už ručně stěrkou.) Krok 4: Vzniklým těstem naplníme připravené hrníčky, ty vložíme do pečicí mísy remosky o průměru 22 cm a zapneme ji. (Kdo nemá remosku, upeče klasicky v předehřáté troubě při teplotě cca 175-180 °C. Bude se péct kratší dobu, než v remosce.) Krok 5: Pečeme celkově 40-45 minut, ale po zhruba 20 minutách shora přikryjeme kolečkem alobalu o průměru mísy, aby se povrch nepřipaloval. Krok 6: Po upečení, odklopení a vyjmutí ze zásuvky můžeme horní díl otočit a na něj ještě na chvíli postavit mísu s hrníčky. Tím, že remoska peče shora, tak moučníky někdy bývají zespodu méně propečené a využije se zbytkové teplo. Pak je odložíme na mřížku a necháme vychladnout. Krok 7: Po vychladnutí vypichovačem středů, malou lžičkou nebo jiným nástrojem uděláme jamky. Těsto, které jsme vypíchli rozdrobíme a vidličkou spojíme s marmeládou v soudržnou hmotu a středy opět naplníme. Krok 8: Do menší misky prosejeme moučkový cukr, přidáme citronovou šťávu a umícháme polevu. Krok 9: Povrch potřeme polevou, dozdobíme cukrářským zdobením a necháme zaschnout. Krok 10: Konzumujeme přímo z hrníčku moučníkovou vidličkou.

TIP: Nejlepší recepty v remosce

Zveřejněno 22. 6. 2022

Poznámka autorky Merylas

Použila jsem hrníčky vhodné k pečení - průměr 8,5 cm, výška 6,4 cm, objem až po okraj 240 ml.

Recept je určen pro menší remosku o průměru mísy 22 cm. Mám starší, ještě s hliníkovou mísou. Kdo nevlastní remosku, lze upéct v klasické troubě.

Inspirace na: Vaříme krok za krokem - poupraveno. V původním receptu se do těsta přidávala místo prášku do pečiva jedlá soda a peklo se v mikrovlnné troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L96vD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L96vD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Všem děkuji. :-K

:-):yes::yes::-K

Skvělé.Vzhledem k tomu, že už jsem sama a po těžké operaci je pro mě problém upéct malé množství.A zamrazované moučníky mi nevyhovují.Kupované už vůbec ne.Tak se pokusím upéct si jeden moučník v malém hrníčku.:yes::-K

Moc pěkný recept :yes::yes:

Suroviny:
cukr krupice, vejce, olej, jogurt bílý, mouka polohrubá, škrob bramborový, prášek do pečiva, skořice mletá, marmeláda, cukr moučkový, šťáva citronová, máslo, strouhanka, zdobení cukrářské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu