Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové řezy Jana

Cuketové řezy s čokoládovou polevou jsou lahodný a svěží dezert, který skvěle využívá sezónní cuketu. Tento recept spojuje jemnou chuť cukety s vláčným těstem, doplněným o ořechy, koření a citronovou kůru, což vytváří neodolatelnou kombinaci chutí.

Hodnocení receptu je 4,9 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svejdova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

velikost plechu 37x43 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 535 kJ /
3 474 kcal
Bílkoviny63,39 g
Tuky128,58 g
Vláknina24,25 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 446 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy505,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech jen vyložit papírem na pečení. Krok 2: Mouku promícháme s práškem do pečiva a skořicí. Vejce, cukr a olej vyšleháme, přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a nalejeme na připravený plech. Krok 3: Vložíme do trouby vyhřáté na cca 180 °C a upečeme.
Upečenou buchtu necháme vychladnout a pak potřeme polevou. Krok 4: Tu uděláme tak, že rozpustíme čokoládu a do ní vmícháme zakysanou smetanu a potřeme s ní buchtu. Uložíme do chladna.

TIP: Oblíbené moučníky z cukety

Zveřejněno 14. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové řezy Jana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ggz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové řezy Jana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ggz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (24)

Perfektní, chutná mi :)

:-)<3:yes::yes: krásné i dobré :-K

Skvělé řezy <3

Výborná. A v těchto vedrech, vychlazená z lednice, je i osvěžující :-)

fotkaman: :-D

fotkaman: V surovinách sa udáva 400 g cukety a v postupe prípravy - bod č. 1 sa píše :"Vejce, cukr a olej vyšleháme, přidáme ostatní ingredience"... teda aj cuketa.

Vynikající:-) Dělala jsem jako řezy na Vánoce a byly super :-) Brzy určitě zase zopakuji.

Dobrý den, recept jsem dnes vyzkoušela, ale zajímalo by mě, jaký plech autorka receptu použila (rozměrově). Já pekla na klasickém velkém plechu a podle množství surovin v receptu mi buchta vůbec nenakynula :no: Tak nevím, v čem je problém - jestli v tom, že jsem použila velký plech na malé množství surovin, nebo nevím...:-O

Monika: Dobrý den,hned jak zamíchám všechny suroviny,tak naleji na plech.Peču na horkovzduch,v prostřed trouby a na cca 180°C.:-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Velice dobre rezy. Dnes jsem je pekla a povedli se me a vsem chutnaji. Dukaz posilam moji fotogtafii, i kdyz je nemam tak krasne ozdobene jako Ty.

Buchta výýýborná. :-)) Voní krásně po skořici. Poleva z čokolády a zak. smetany je pro mě novinka, chutná skvěle, začnu ji používat častěji. :yes:

Buchtičku jsem pekla.Opravdu moooc dobrá.:-p Nejsem žádná pekařka,ale tahle se mě povedla.Všichni chválili:-K

recept de mi líbý je super:yes::-K:-8:-):-O:-8

www.tenis duel.cz:-K:-D:-((

:-pSkvělá,znám ji děláme ji dost často.Letos se urodilo cuket,tak vařím a peču co se dá!!

kráááásnááááá ozdoba:yes:

Tématické fráze:
cuketová buchta na plech, cuketové řezy, rezy z cukety, cuketové řezy s kokosem, cuketový řez, cuketová kuchařka, buchta z cukety se zakysanou smetanou, cuketová buchta na plech recept, super řezy z cukety, kuchařka jany štěpánkové, rezy s cukety, cuketové řezy se zakysanou smetanou, cuketová buchta se zakysanou smetanou, cuketova rezy, buchty řezy z cukety, cuketová buchta jana, cuketové recepty, recept na cuketove rezy, cuketoveřezy, cuketovy řezy

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, mouka polohrubá, cuketa strouhaná, prášek do pečiva, skořice mletá, kůra citronová, ořechy, rozinky, ovoce kandované, tuk, mouka hrubá, čokoláda na vaření, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu