Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Hodnocení receptu je 4,9 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Cuketa díky své jemné chuti nabízí širokou škálu možností, jak ji v kuchyni využít. Pikantní zeleninová směs s bylinkami a česnekem je skvělá na topinkách i čerstvém pečivu, ale také se hodí pod maso nebo na pizzu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 459 kJ /
827 kcal
Bílkoviny22,80 g
Tuky50,05 g
Vláknina26,41 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 1,35 g
Sůl3,18 g
Sacharidy63,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Cibuli a česnek oloupeme a spolu s očištěnými paprikami, rajčaty a cuketou nakrájíme nadrobno. Velikou cuketu je nutné nejprve oloupat a vykrojit houbovitý střed. Krok 2: Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a dusíme do změknutí (asi 8-10 minut). Krok 3: Přibližně po 5 minutách dušení přidáme protlak nebo kečup a chilli omáčku. Ke konci do směsi nadrobíme Nivu a necháme ji rozpustit. Krok 4: Podle chuti směs dochutíme bylinkami nebo chilli, čerstvě mletým pepřem a dosolíme. Krok 5: Pomazánku podáváme teplou na topinkách nebo studenou s pečivem. Je také dobrá pod maso nebo na pizzu.

TIP: Další tipy, jak využít cuketu v kuchyni

Zveřejněno 8. 9. 2017

Poznámka autorky mika59

Pomazánku můžete promixovat, já jsem nechala kousky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mzz9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mzz9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Vyzkoušel jsem a pomazánka je výborná. Přidal jsem ještě kousek žluté papriky na malé kousky. Ukládám fotečky mého výtvoru.

KucharOlda: Klidně bez sýru, ale je ho tam jen 50 g tak není výrazný, jen tu chuť podpoří a lehce vše spojí. Ale klidně bez..:-)

Eja57 (moderátorka): děkuji

KucharOlda: já nivu nemám ráda, takže jsem místo ní dala trochu žerve, ale je to moc dobre i bez sýra

Zkoušel někdo i s jiným sýrem, než nivou?

evinecky: To mě těší..moc děkuji :-K:-K

Luxusní směs !
Vloni jsem ji zavařovala a celou zimu jsme si pochutnávali.
Dávala jsem i na špagety. Jen jsem osmažila na cibulce mleté masíčko a byla to rychlovka :-)

RH-12: Nezavařovala jsem, dělám vždy čerstvou, ale proč ne? Lečo se taky sterilizuje, jen ten sýr potom do hotového..:-K

Šlo by to i zavařit na 20 minut, 80 stupňů ale bez sýrů? Vypadá to velice dobře.

Jako vždy super recept,ukládám :-K:yes:

:yes::yes::-K

:-K:yes:

Určitě to bude dobrota<3;-)-ukládám:yes:

Cukety jsou poklad ze zahrádky, viď?! :-8:yes:

cathleen: Jojo, máš pravdu..:-K Děkuji Vám všem..:-K

Tak to brzy vyzkouším! Vypadá to mooc lákavě ;-);-):yes:

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
cuketová pomazánka, cuketová pomazánka na topinky, recepty cuketa na topinku, pomazánka z cukety, pomazanka na topinky z cukety, pomazánka z cukety na topinky, cuketova pomazanka s nivou, cuketova pomazanka na hrianky, cuketa recepty, cuketa na topinky recept, pomazánka na topinky, cuketa rajče paprika pomazánka, recepty cuketa s paprikou na topinku, zeleninová pomazánka na topinky, pečená cuketa na topinky, topinka s z cukety, cuketova pomazánky, cuketová pomazánka recept, cuketova rajcatova pomazánka, rajcata s cuketou pomazánka

Suroviny:
cuketa, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, cibule, rajče, česnek, protlak, omáčka chilli sladká, sýr niva, olej, koření provensálské, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu