Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 901 kJ / 4 517 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,46 g |
| Tuky | 212,83 g |
| Vláknina | 36,00 g |
| Cholesterol | 1,41 g |
| Sodík | 342 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 563,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ingredience na těsto zpracujeme rukou a vtlačíme do vymazané formy.
Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut do růžova. Krok 2: Mezitím ušleháme bílky do tuhého sněhu a pak postupně zašleháme cukr, vznikne nám pevná “hmota”. Nakonec do ní vmícháme opatrně rybíz. Krok 3: Směs opatrně naneseme na povrch korpusu a pečeme do té doby, až povrch lehce zezlátne.
Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut do růžova. Krok 2: Mezitím ušleháme bílky do tuhého sněhu a pak postupně zašleháme cukr, vznikne nám pevná “hmota”. Nakonec do ní vmícháme opatrně rybíz. Krok 3: Směs opatrně naneseme na povrch korpusu a pečeme do té doby, až povrch lehce zezlátne.
Zveřejněno 2. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkD0v
Moje poznámka
Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkD0v
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 14 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr krystal,
žloutek,
bílek,
cukr krystal,
sůl,
rybíz,
tuk
Komentáře (4)