Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová roláda s mletým uzeným masem

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 980 kJ /
2 385 kcal
Bílkoviny103,14 g
Tuky66,38 g
Vláknina28,53 g
Cholesterol 462 mg
Sodík 5,50 g
Sůl13,21 g
Sacharidy330,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve v pánvi na sádle zesklovatíme drobně nasekanou cibuli, přidáme mleté uzené maso (lze i anglická slanina a šunkový salám), chvilku restujeme, přidáme papriku, pepř, sůl, promícháme a odstavíme. Krok 2: Oškrábané brambory nakrájíme a uvaříme do měkka. Ještě horké šťouchadlem trochu rozšťoucháme, přidáme 1 polévkovou lžíci sádla a rozšťoucháme je lehce úplně dohladka. Do hrnce o Ø 24 cm dáme vařit vodu.
V tuto chvíli by již měly být brambory natolik vychladlé, že v nich udržíme ruku. Krok 3: Nyní přidáme mouku, Solamyl, lžičku soli a 1 vejce. Promícháme, dáme na vál nebo pracovní plochu a rychle ručně zpracujeme těsto. Dlouhým hnětením těsto řídne, což není žádoucí. Dle potřeby přidáme mouku, nedá se přesně určit množství neboť každá mouka saje jinak ale těsto by mělo mít tužší konzistenci, aby udrželo tvar. Krok 4: Na pracovní plochu dáme pruh fólie, na ni rozprostřeme pruh z poloviny těsta 21 cm dlouhý.
Na těsto dáme vrstvu náplně (ponecháme volný 1 cm od krajů) a pomocí fólie svineme pevně roládu, zabalenou položíme ještě na jeden pruh fólie spojem dolů a opět zabalíme. Konce fólie stočíme a svážeme pevně kuchyňským provázkem. Krok 5: Obě takto připravené rolády dáme do hrnce a vaříme 20 minut. Uvařené vyndáme, odstřihneme konce fólie, rozbalíme a po mírném zchladnutí nakrájíme ostrým nožem na plátky trochu silnější než knedlíkové. Podáváme s dušeným kysaným zelím nebo špenátem, lze i se salátem z kysaného zelí nebo nakládanou okurkou.

Zveřejněno 3. 7. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Roládu lze dělat i opačně, naplnit ji špenátem a podávat k uzenému masu nebo hovězímu na česneku. Recept jsem vložila na přání několika kamarádek, které jsem rolády naučila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYl8r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYl8r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

VendaS: :-)děkuji za komentář , samozřejmě, že je to jako těsto na br. knedlíky já tak dělám i knedlíky jako přílohu, plněné kulaté atd. jen je to rychlejší a jednodušší - nemusím vařit brambory předem a pak je strouhat ap.. To těsto jsem naučila na mítinku i dámy, které nikdy br. knedlíky nedělaly jinak než "z pytlíku" a dnes už je vaří. S houbami je dělám kulaté plněné a jsou také skvělé. Až vyzkoušíš dej vědět - díky a přeji krásný den:-K

Jde to i z brambor vařených ve slupce, tj. těsto jako na brambor, knedlíky. Náplň i z hlívy, nebo směsi čerstvých hub, orestovaných a zchladlých, dobré i se zbytky jiných mas

rozmarynaH: :-) Děkuji Marcelko za milá slova a přeji krásný, pohodový večer:-K

S tak úžasným těstem se dá kouzlit. Paráda, Maruško.<3:-K

mika59: :-) moc děkuji za komentář a přeji pohodový zbytek dne :-K

Knedlíky jsou velice zajímavé :yes::yes:

hazel: :-) moc děkuji za milý komentář , jde třeba koupit pěknou anglickou nakrájenou na plátky a ty pak nakrájet na kostičky, kdysi jsem to také tak dělávala nebo jsem ji plnila nasekanými škvarky, :-K Přeji krásný zbytek dne a příjemný večer .

Tak toto je moc pekny recepis a krasne predvedene na fotograffi. Nemam mlynek na maso a tak musim neco vymyslet, ale urcite to zkusim uvarit. Nadherne a jiste fantasticky dobre.

RubyRom: :-) děkuji za komentář, máme to rádi a hlavně jsou skoro poslední pěkné brambory, z nových to chviku nepůjde dělat :-K Přeji krásný klidný večer

Moc pěkně navařeno:-K:-K

Suroviny:
brambory, sádlo, mouka hrubá, solamyl, vejce, sůl, maso uzené, cibule, paprika sušená sladká, sádlo, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu