Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Americká buchta

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cvrnda cvrnda

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Jednoduchý vláčný moučník, který voní podzimem a chutná výborně. Na přípravu ani nepotřebujete váhu, vystačíte si s hrnečkem a lžícemi. Spojení skořice, jablek, ořechů a rozinek v každém kousku vás potěší kdykoliv zasednete k lahodné kávě s rodinou nebo přáteli.

Suroviny pro 1 plech

hlubší plech o rozměrech asi 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 266 kJ /
5 083 kcal
Bílkoviny94,96 g
Tuky169,26 g
Vláknina52,60 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 461 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy768,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako odměrka nám poslouží hrnek o objemu 250 ml. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Nakrájená oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky. Ořechy a rozinky nadrobno nasekáme. Krok 4: V míse smícháme vejce s cukrem, přidáme prosátou mouku, kypřicí prášek, skořici, kakao a olej a důkladně promícháme. Nakonec přidáme jablka, ořechy a rozinky. Krok 5: Dobře promíchanou směs vylijeme na plech a necháme péct asi 45 minut. Krok 6: Špejli zapíchneme do těsta a vyzkoušíme, zda je těsto správně propečené. Po vytažení musí špejle zůstat suchá.

TIP: Jak využít jablka v kuchyni

Zveřejněno 31. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americká buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgWW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americká buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgWW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

srettka: nn, na malinké. Možná nízká teplota, pekla jsem na 180 stupňů.

Veronika auli89: Neměla jste jablíčka na příliš velké kostičky?

Buchta dobrá, ale musela jsem také přidat hrnek mléka a nevím jak je to možné, ale jablka jsou syrová. Pekla jsem do suché špejle po vyzkoušení, poradíte čím se to mohlo stát, děkuji. Přeji hezký den

Je výborný,jen jsem musela přidat hrnek mléka,jinak těsto bylo tuhé.:yes:

U nás jedna z milovaných! Rychlá a výborná :yes:

recepty získávám od známích a případně si je přizpůsobím ;-)

nikde netvrdím že to jsou zcela moje originální recepty

Tak to mám pocit, že je zkopírovaný recept :-//

kateřina 21. 5. 2015 09:04
Výborná buchta, děkuji za recept:) :-))

Výborná buchta.. :yes::-))

Musela som pridať trocha mlieka, pretože to bolo strašne husté, liať sa to nedalo. Ale potom to už šlo. Nie zlý koláč, ale s nastúhanými jablkami lepší, vláčnejší. ;-)

Tématické fráze:
americka buchta, americká buchta recept, americká jablečná buchta, americká buchta s jablky, recept americká buchta, pivni buchta, americká buchta s jablky a ořechy, recept na americkou buchtu, buchta recept, americký buchta, ladislav hruška recepty, americkabuchta, americká buchta na plech, americká buchta, buchta z hrusek, recepty americká buchta, recept buchta, americke buchty, americká buchta s tvarohem, americká bucha

Suroviny:
vejce, cukr, skořice, kakao, kypřící prášek, olej, mouka polohrubá, jablko, ořechy, rozinky, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu