Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso pokrájíme na kostky, klobásu a cibuli na kolečka, slaninu a papriku na zhruba stejně velké díly, jako maso s klobásou a cibulí a oloupané brambory na silnější díly o velikosti zhruba jako maso.
Krok 2: Připravené suroviny napichujeme střídavě na špejle. Vždy začínáme i končíme bramborou. Takto připravené jehly okořeníme a osolíme dle chuti, posypeme nasekaným česnekem, zakapeme nebo potřeme hořčicí, zabalíme do alobalu (po porcích) nebo pečícího papíru a pečeme na plechu v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 40 minut.
Krok 3: Maso můžeme použít i drůbeží, jehněčí... a to i v kombinaci s vepřovým masem.
Krok 4: Hotové balíčky dáváme na talíř, kdy si je každý sám rozbalí (pozor na páru!) nebo jehly z balíčků před servírováním vyndáme na talíř sami a z balíčků přilijeme i vypečenou šťávu.
Zveřejněno 12. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Živáňská jehla (špíz)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxw9
Moje poznámka
Živáňská jehla (špíz)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxw9
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 2 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 5 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 7 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 8 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 9 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 10 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 11 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 11 hodinami
Tématické fráze:
živánská recepty,
živáňská pečeně v pečícím papíru,
špízy recept,
recept živánská,
živáňská,
recept na živáňskou,
živáňská špíz,
živáňská na špízu,
živánská na špízy,
žvaňska jehla,
recept zivanka spiz,
zivanska jehlice,
živáňská recept,
živáňská na jehle alobal,
zivanska na spejli recepty,
recepty špíz,
živánská vepřová plec,
živánská jehla v alobalu,
živáňská pečeně špíz,
špíz v pečícím papíře
Suroviny:
slanina uzená,
brambory,
cibule,
paprika,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
hořčice plnotučná,
špejle,
alobal
Komentáře (2)