Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 826 kJ / 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,75 g |
| Tuky | 23,25 g |
| Vláknina | 12,98 g |
| Cholesterol | 84 mg |
| Sodík | 705 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 42,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jednu hrušku omytou a osušenou zbavenou jádřince nakrájíme na měsíčky. Dáme do misky, přidáme sušené švestky, přilijeme koňak a necháme marinovat 1 hodinu. Očištěné špalíky předem vykostíme, cibuli a druhou hrušku nakrájíme na plátky, česnek nasekáme najemno a než začneme připravovat kapsy zapneme troubu na 180 ° C .
Krok 2: Z každého špalíku vytvoříme plátek i s kůží a ze všech stran osolíme a opepříme. Na plátky položené kůží dolů dáme plátek sedlácké šunky a část marinovaného ovoce. Přidáme lístky ze snítky tymiánu, přehneme plátky na poloviny a zajistíme jehlami na maso, párátky nebo svážeme kuchyňským provázkem.
Krok 3: Vytvořené kapsy přendáme do pekáčku a potřeme směsí oleje a koňaku, ve kterém se marinovalo ovoce Cibuli, hrušku, česnek a zbylou slaninu nakrájenou nadrobno přidáme do pekáčku k masu, podlijeme vínem a přiklopené poklicí nebo zakryté alobalem (matnou stranou ven) pečeme na 190 ° C cca 20-30 minut podle trouby a potřeby ještě můžeme podlít.
Krok 4: Poté přidáme máslo a odkryté dopečeme na 200 ° C do zlatova a křupavé kůžičky asi 10 minut.
Hotové kapsy necháme chvilku odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme s různě upraveným bramborem, bramborovou kaší nebo pyré podle chuti.
Hotové kapsy necháme chvilku odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme s různě upraveným bramborem, bramborovou kaší nebo pyré podle chuti.
Zveřejněno 31. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí kapsa s hruškou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6nA0
Moje poznámka
Kuřecí kapsa s hruškou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6nA0
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 42 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 15 hodinami
Suroviny:
sůl,
pepř mletý,
hruška,
švestky sušené,
tymián čerstvý,
koňak,
šunka,
olej,
cibule,
česnek,
víno bílé,
máslo
Komentáře (5)