Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí roládky na divoko, s tymiánovou omeletou a omáčkou z červeného vína

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Kuřecí roládky plněné vaječnými omeletami, ochucené tymiánem a divokým kořením, podávané v jemné omáčce z ostružinové marmelády a červeného vína jsou náročnější na přípravu, ale odměnou vám budou spokojené úsměvy všech u stolu.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 837 kJ /
439 kcal
Bílkoviny19,95 g
Tuky15,49 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy21,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna vykostíme, (lze koupit i vykostěná). Plátky jemně prořízneme do šířky a lehce naklepeme (přes fólii). Plátky masa osolíme, posypeme kořením divočina a necháme chvilku odležet. Krok 2: Vajíčka rozklepneme do hrníčku, lehce osolíme a přidáme tymián. Na pánvičce rozpálíme olej a uděláme omeletky. Krok 3: Na maso dáme omeletky a pak plátky srolujeme. Konce spíchneme jehlami, nebo rolky ovážeme nití, aby se nerozmotaly. Krok 4: V pekáčku na oleji a másle orestujeme na osminky nakrájenou cibuli, pak vložíme maso a ze všech stran ho opečeme. K masu přidáme rajčatový protlak, vše podlijeme do 2/3 výšky masa horkou vodou, jemně přisolíme, zakryjeme pokličkou a dáme do rozpálené trouby 180 °C na 30 minut. Poté maso v pekáčku otočíme a dáme ještě na 10 minut péct. Můžeme už nechat odklopené, aby se na roládkách udělala barvička. Krok 5: Poté rolky vyjmeme a uložíme je do tepla. Krok 6: Šťávu zahustíme světlou jíškou (lze i moukou rozmíchanou ve vodě), přidáme marmeládu a dáme na 20 minut pomalu provařit. Pak přilijeme červené víno, necháme přijít k varu a vypneme. Šťávu dle potřeby dochutíme solí a vložíme do ní jehel / nití zbavené rolky. Jako příloha se hodí rýže, brambory.

TIP: Jak upevnit masové závitky

Zveřejněno 4. 12. 2010

Poznámka autorky mirca75

Jídlo jsem dnes sestavila sama a i když vypadá, že je v něm hodně koření, tak se chutě rozhodně netlučou a je jemné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vjQg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vjQg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Tymiánová omeleta je výborný nápad a šťávička z vína je lahodná už od pohledu. Posílám bod za inspiraci a úžasné obrázky. :yes::-)

Mirko,opravdu moc krásné a na divoko,to můžu pořád.:-p:yes:

Autora některých receptů již podle názvu a fotek bezpečně poznám.:-8 Mirko, nádhera a určitě i velká dobrota:-p:yes:

a ja som hned vedela, ze to bude mirca75...nadherne

Krása :yes::-))vše již bylo řečeno, posílám bod a smekám :-K

Už jen podle názvu to musí být úžasné papání :-p:yes::yes:

:-p:yes::yes::-K

Děkuju vám za milé komentíky a budu ráda, pokud vyzkoušíte:-K.
Špagetko:-), z těch králičích "nožek" by to bylo na 100% taky dobrota (dělala jsem tak podobné:-p), ale koukala jsem, že už jsou zamluvené u Maris, tak snad i ty kuřecí zachutnají;-):-p.

:-p:yes::yes: upraveno naprosto profesionálně. Jsi fakt dobrá;-):yes:

Nadhera, neni co dodat...:yes::yes::-p

mirco - krásný recept o fotkách ani nemluvím:yes::-)+

:yes::yes:

Mirunka zase kouzlila roládky! Úžasné, jako vždycky. Pěkný recept. +3

krása :yes: a určitě to musí i dobře chutnat

Přenádherné jídlo a foto stejně tak.;-);-);-)

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
recepty z divočiny, kuřecí roláda s omáčkou, kuřecí stehna recepty, kuřecí roládky s omáčkou, kuřecí roláda s tymiánem, šťáva z červeného vína, roládky z kuřecích stehen, kuřecí roláda, kureci spaliky na paprice, kralici rolada na vine, kuřecí roláda s omáčkou, kureci roladky, jak poznam ze je masova rolada hotova, omacka na roladu kureci, recepty s vinem, kuřecí roláda s omáčkou, kuřecí ragů na divoko, kuřecí roláda recept, kuřecí roláda s mletým masem a tymiánem, kureci rolada recept s tymianem

Suroviny:
stehno kuřecí, vejce, olej, máslo, sůl, pepř bílý, tymián čerstvý, protlak rajčatový, koření nové koření, pepř, bobkový list, jalovec, koření divočina, cibule, mouka hladká, marmeláda ostružinová, víno červené suché

Přidat fotografie receptu