Kuřecí roládky na divoko, s tymiánovou omeletou a omáčkou z červeného vína
Kuřecí roládky plněné vaječnými omeletami, ochucené tymiánem a divokým kořením, podávané v jemné omáčce z ostružinové marmelády a červeného vína jsou náročnější na přípravu, ale odměnou vám budou spokojené úsměvy všech u stolu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 837 kJ / 439 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,95 g |
| Tuky | 15,49 g |
| Vláknina | 8,70 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 220 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 21,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí stehna vykostíme, (lze koupit i vykostěná). Plátky jemně prořízneme do šířky a lehce naklepeme (přes fólii). Plátky masa osolíme, posypeme kořením divočina a necháme chvilku odležet.
Krok 2: Vajíčka rozklepneme do hrníčku, lehce osolíme a přidáme tymián. Na pánvičce rozpálíme olej a uděláme omeletky.
Krok 3: Na maso dáme omeletky a pak plátky srolujeme. Konce spíchneme jehlami, nebo rolky ovážeme nití, aby se nerozmotaly.
Krok 4: V pekáčku na oleji a másle orestujeme na osminky nakrájenou cibuli, pak vložíme maso a ze všech stran ho opečeme. K masu přidáme rajčatový protlak, vše podlijeme do 2/3 výšky masa horkou vodou, jemně přisolíme, zakryjeme pokličkou a dáme do rozpálené trouby 180 °C na 30 minut. Poté maso v pekáčku otočíme a dáme ještě na 10 minut péct. Můžeme už nechat odklopené, aby se na roládkách udělala barvička.
Krok 5: Poté rolky vyjmeme a uložíme je do tepla.
Krok 6: Šťávu zahustíme světlou jíškou (lze i moukou rozmíchanou ve vodě), přidáme marmeládu a dáme na 20 minut pomalu provařit. Pak přilijeme červené víno, necháme přijít k varu a vypneme. Šťávu dle potřeby dochutíme solí a vložíme do ní jehel / nití zbavené rolky. Jako příloha se hodí rýže, brambory.
Zveřejněno 4. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí roládky na divoko, s tymiánovou omeletou a omáčkou z červeného vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjQg
Moje poznámka
Kuřecí roládky na divoko, s tymiánovou omeletou a omáčkou z červeného vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjQg
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 19 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 22 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 30 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 34 minutami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 35 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 39 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 1 hodinou
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 2 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 2 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 3 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 4 hodinami
Tématické fráze:
recepty z divočiny,
kuřecí roláda s omáčkou,
kuřecí stehna recepty,
kuřecí roládky s omáčkou,
kuřecí roláda s tymiánem,
šťáva z červeného vína,
roládky z kuřecích stehen,
kuřecí roláda,
kureci spaliky na paprice,
kralici rolada na vine,
kuřecí roláda s omáčkou,
kureci roladky,
jak poznam ze je masova rolada hotova,
omacka na roladu kureci,
recepty s vinem,
kuřecí roláda s omáčkou,
kuřecí ragů na divoko,
kuřecí roláda recept,
kuřecí roláda s mletým masem a tymiánem,
kureci rolada recept s tymianem
Suroviny:
stehno kuřecí,
vejce,
olej,
máslo,
sůl,
pepř bílý,
tymián čerstvý,
protlak rajčatový,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
jalovec,
koření divočina,
cibule,
mouka hladká,
marmeláda ostružinová,
víno červené suché
Komentáře (19)
Špagetko