Jablkové (ne)kynuté šátečky
Malé šátečky plněné skvělou jablečnou náplní ochucenou skořicí si určitě zamilujete. Po upečení je potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a díky tomu budou krásně vonět. Můžeme je posypat i drobenkou.
Suroviny pro 78 kusů
78kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 267 kJ / 5 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,17 g |
Tuky | 286,73 g |
Vláknina | 38,75 g |
Cholesterol | 1,67 g |
Sodík | 225 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 532,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme náplň, aby vychladla. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme do hrnce s cukrem, skořicí a citronem. Povaříme cca 5 minut a odstavíme. Po vychladnutí zahustíme piškoty a pudinkem.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouky, jemně nadrobíme droždí a zasypeme cukrem. Vejce prošleháme s mlékem, máslem, rumem, kůrou a přidáme k mouce.
Krok 3: Důkladně zamícháme, nejlépe v robotu, až se těsto přestane lepit na stěny mísy. Těsto vyklopíme na vál, lehce zpracujeme a rozdělíme na tři díly. Dva dáme do lednice.
Krok 4: Třetí díl rozválíme na cca 3 mm tenký čtverec. Rozdělíme na čtverce cca 6x6 cm a na ně dáme náplň. Protilehlé rohy spojíme a stlačíme. Ukládáme na plech, ihned potřeme vejcem a dáváme do trouby vyhřáté na 200 °C.
Krok 5: Pečeme zhruba 15 minut dozlatova. Ihned po upečení je potíráme rozpuštěným máslem s rumem. V uzavřené dóze vydrží až 3 dny vláčné. To samé uděláme se zbývajícím těstem.
Zveřejněno 20. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkové (ne)kynuté šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRX3
Moje poznámka
Jablkové (ne)kynuté šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRX3
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 2 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 2 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Zimní malé galetky
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 28 sekundami
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 1 hodinou
Domácí nudle
Kava 2 před 1 hodinou
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 3 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 4 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 5 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 6 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 8 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 8 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
žloutek,
cukr,
rum,
droždí,
mléko,
citron,
sůl,
jablko,
skořice,
cukr,
citron,
rum,
piškoty,
pudink,
vejce,
máslo,
rum
Komentáře (6)