Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 947 kJ / 704 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,88 g |
| Tuky | 36,43 g |
| Vláknina | 23,84 g |
| Cholesterol | 43 mg |
| Sodík | 855 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 66,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriky, cibuli, rajčátka nakrájíme na proužky, česnek nasekáme na kousky, osolíme, okmínujeme a na oleji opečeme do měkka.
Krok 2: Kapra podélně nakrájíme po celé délce na 4 mm proužky, dáváme pozor, abychom nenařízli kůži. Posolíme a opepříme z obou stran. Z hladké mouky, rýžové mouky, solamylu, koření na ryby a vody umícháme těstíčko a kapra v něm obalíme. Opečeme na oleji dozlatova.
Krok 3: Opečenou zeleninu dáme do vymazané menší formy, na ní dáme porce opečeného kapra, posypeme nastrouhanou nivou a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C jen na chvíli, než se nám rozpustí sýr.
Krok 4: Podáváme s bramborem.
Zveřejněno 22. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Javornický kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrX2r
Moje poznámka
Javornický kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrX2r
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 16 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Suroviny:
sůl,
pepř čtyř barev,
mouka hladká,
mouka rýžová,
solamyl,
koření na ryby,
voda,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
rajče,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín drcený,
olej,
sýr niva
Komentáře (11)
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 vrchovatá lžíce rýžové mouky
1 vrchovatá lžíce solamylu
Ono to těstíčko bude platit asi obecně (trošku to připomíná tempuru)..., leč smím-li prosit o vyzkoušení jedné porce BEZ rýžové mouky a posouzení, zda je v tom nějaký patrný rozdíl?
Nemáme-li rýžovou mouku, tak si trochu rýže umeleme na mlýnku na kafe.
***
No a jaký je význam použití rýžové mouky
když je tam
1 vrchovatá lžíce hladké mouky 1 vrchovatá lžíce solamylu