Podvodnice, cukroví z těsta kynutého pod vodou
Jednoduché a výborné cukroví připravené z tuku, mouky a kvásku necháme přes noc kynout pod vodou. Z těsta vykrajujeme tvary, které dáme upéct. Po upečení ještě horké cukroví obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Suroviny pro 5 plechů
5plechů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 223 kJ / 3 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,56 g |
| Tuky | 189,65 g |
| Vláknina | 14,40 g |
| Cholesterol | 5 mg |
| Sodík | 806 mg |
| Sůl | 1,99 g |
| Sacharidy | 302,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobíme do mléka, promícháme s cukrem a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Tuk rozdrobíme do mouky smíchané se špetkou soli.
Krok 3: Kváskem zaděláme těsto, utvoříme z něj kouli, ponoříme ji do hrnce se studenou vodou a necháme vykynout (nejméně 1 hodinu, lépe přes noc).
Krok 4: Pak těsto osušíme, vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary. Před pečením dáme plechy do chladna. Troubu včas rozpálíme na 200 °C.
Krok 5: Pečeme do růžova.
Krok 6: Upečené hned obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Zveřejněno 28. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podvodnice, cukroví z těsta kynutého pod vodou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738ww
Moje poznámka
Podvodnice, cukroví z těsta kynutého pod vodou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738ww
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
tuk,
droždí,
cukr,
mléko,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (11)