Věnečky se žloutkovým krémem
Zvládnout odpalované těsto chce trochu umění, avšak po jeho zpracování v kulaté věnečky se nám odmění skvělou chutí. Nadýchané věnečky naplníme žloutkovým krémem s kapkou rumu a vůní vanilky. Pak už jen stačí je pocukrovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 942 kJ / 4 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,03 g |
Tuky | 336,07 g |
Vláknina | 4,05 g |
Cholesterol | 2,95 g |
Sodík | 933 mg |
Sůl | 2,16 g |
Sacharidy | 239,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu se solí a máslem přivedeme do varu. Postupně přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit.
Krok 2: Do vychladlého těsta postupně zašleháváme vejce a vyšleháme dohladka.
Krok 3: Vložíme do cukrářského sáčku s větší hvězdičkovou trubičkou a na vymaštěný plech stříkáme malé věnečky.
Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, po 8 minutách zmírníme na 180 °C a dopečeme dorůžova. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout.
Krok 5: Krém: v rendlíku rozšleháme mléko, žloutky, cukry, Solamyl a na mírném ohni uvaříme za stálého míchání hustý krém.
Krok 6: Za občasného míchání vychladíme, zašleháme máslo do hladké pěny a potom rum.
Krok 7: Krémem plníme věnečky a povrch pocukrujeme.
Zveřejněno 24. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky se žloutkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g24D
Moje poznámka
Věnečky se žloutkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g24D
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 4 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 8 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
snejkee před 31 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 2 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 3 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 7 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 18 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 22 hodinami
Tématické fráze:
krém do věnečku,
krem na venecky,
nejlepší žloutkové věnečky,
krém do žloutkových věnečků,
krémové věnečky,
žloutkové věnečky top recepty,
vařený žloutkový krém,
recept na krém do věnečků,
věnečky krém,
nejlepší krem do věnečku,
dia věnečky,
vaječné věnečky,
vařený krém do věnečků,
žloutkové věnečky,
malé věnečky,
věnečky recept,
luxusní věnečky,
krém věnečky,
klasický krém do věnečků,
žloutkovy věneček
Suroviny:
voda,
sůl,
máslo,
mouka polohrubá,
vejce,
žloutek,
cukr moučkový,
solamyl,
mléko,
cukr vanilkový,
máslo,
rum
Komentáře (5)