Švestkový kynutý koláč
Kynutý koláč nemusí být postrachem začátečníků, není náročný na přípravu ani na čas. Toto těsto totiž nenecháme kynout, hotové je rozprostřeme na plech, poklademe libovolným ovocem a hustě zasypeme drobenkou.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30×40 cm, 1 hrnek = 250 ml
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 432 kJ / 2 732 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,86 g |
| Tuky | 48,87 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 423 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 495,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9AJ
Moje poznámka
Švestkový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9AJ
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 21 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 5 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 7 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 9 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 10 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 10 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 10 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 10 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 10 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 11 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
droždí,
cukr krystal,
olej,
mléko,
sůl,
ovoce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (5)
Ostatně já taky nechápu, proč by se měl do kynutého těsta s kváskem z celého droždí přidávat na 400 g mouky ještě celý prášek do pečiva.