Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový koláč s ostružinami

Ostružinový koláč je díky tvarohu, přidanému v těstě, úžasně vláčný a jemný. Když ostružiny před pokladením na těsto poprášime nebo obalíme moukou, udrží se nahoře a nepropadnou ke dnu. Nejlepší je ho servírovat s kopečkem čerstvě ušlehané šlehačky.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

Množství do koláčové formy o průměru 23 cm.

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 197 kJ /
2 676 kcal
Bílkoviny66,29 g
Tuky132,25 g
Vláknina13,35 g
Cholesterol 879 mg
Sodík 389 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy298,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo utřeme s cukrem a postupně po jednom přidáváme žloutky. Krok 2: Do směsi přidáme tvaroh, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a promícháme. Krok 3: V jiné míse smícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, nasypeme ji k předchozí směsi a dobře promícháme. Krok 4: Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Krok 5: Těsto přemístíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy o průměru 23 cm a poklademe ostružinami, které jsme poprášili trochou mouky, aby v těstě nepropadly. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Krok 7: Vychladlý koláč poprášíme moučkovým cukrem.

TIP: Oblíbené recepty s ostružinami

Zveřejněno 7. 9. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zoR2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zoR2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Chutný koláček. 😋 Děkuji moc za recept… 😉

parádní, vláčný koláč

:-)<3:yes: moc se mi líbí rtecept i foto :yes:

Dnes jsem upekla, koláč je moc dobrý. Tvaroh jsem dala vaničkový, těsto bylo docela hutné a ostružiny zůstaly pěkně nahoře, i když jsem je nezaprášila. Určitě brzo upeču znovu. :yes:

Oblíbená stálice, která nikdy nezklame! :yes: Dělávám odlehčenou verzi, kde ubírám cca 30% másla a 30% cukru (máme radši méně sladké ;-) ) Můj muž má rád i variantu, kde polovinu mouky nahradím mandlovou, potom je potřeba celý sáček kypřícího prášku, v této variantě je koláč trochu hutnější, ale každý dle svého gusta :-)

lze tu najit propadaky i skvosty - a toto je jednoznacne ten druhy pripad. :yes:

Pastva pro oči...i chuťové pohárky už mají nastartováno;-)

danielle72: Díky :-K

Nádhera, jako vždycky ;-):yes:

Michaela Medkova,ivulinka: Děkuji moc :-K

Krásný, lákavý a určitě i moc dobrý, ostružiny nemám, zato borůvek v mrazáku mnogo:yes:

Krásný a určitě i jedlý koláček:-K, mňam:-p:-p:-p

Irule: Děkuji :-K

:yes: to vypadá krásně :-p, ale teď jsem z ostružin udělala marmeládu. Ale ukládám :yes::-K

Tématické fráze:
koláč s ostružinami, kolác s tvarohem a ostružinami, co s ostružinami, recepty s ostružinami, koláč s ostružinami a tvarohem, recept na koláč s ostružinami, koláč s ostružinama, s ostružinami, kolace s ostružinami, jednoduche míša řezy s ostružinami, ostružinový koláč, recept koláč s ostruzinami, tvarohový koláč s ostružinami a drobenkou, koláš s ostružinami, recept s ostružinami, koláč otružinami, koláč s ostružinou, tvarohovy kolac.s oszruzinami, koláč s tvarohem s ostružinami, tvarohovy kolac

Suroviny:
máslo, cukr, vejce, tvaroh měkký, cukr vanilkový, mléko, kůra citronová, mouka polohrubá, kypřící prášek, ostružiny

Přidat fotografie receptu