Ostružiny se vyznačují krásnou barvou a příjemnou chutí. Zpracujeme je do lahodných moučníků a nepečených dezertů
Ostružiny dozrávají v druhé polovině léta - sladší odrůdy jsou oblíbené k přímé konzumaci, kyselejší zpracujeme do džemů, marmelád a různých moučníků. Oblíbené je také využití do mixovaných koktejlů, pohárů nebo ke zdobení kaší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ostružiny ve sladké kuchyni
Ostružiny jsou vhodné do kynutých knedlíků nebo na posypání kynuté buchty, kterou pečeme na plechu. Pokud se nám jich na zahradě urodí více, snadno si je zmrazíme pro pozdější použití. Často je kombinujeme s jiným, příjemně sladkým a jemným ovocem (např. hrušky, banány, hroznové víno), které je barevně odlišné.
S kypřícím práškem
Ostružiny používáme, stejně jako další druhy letního ovoce, na posypání rychlých moučníků, ale protože jsou kyselejší, nedáváme jich velkou vrstvu a více je přisladíme. Velké plody raději ostrým nožem rozkrojíme na půlky.
Nepečené dezerty a moučníky
Ostružiny rádi používáme do nepečených dezertů, ale musíme počítat s jejich kyselostí a s tím, že některé odrůdy v sobě mají výraznější semínka. K vyzkoušení nabízíme jogurtový nepečený dort, tvarohovo-pudinkové poháry s rýží a ostružinami nebo ostružinové nanuky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 6 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Přečtěte si Zobrazit více
Celine Dion ujíždí na arašídovém másle, miluje croissanty a nemá problém dát si párek v rohlíku nebo hranolky s kečupem
Samosběr třešní 2024: Velký přehled sadů po celé republice. Kilo je k mání už za 15 Kč, ale na některých místech je třešní málo
Ostružiny se vyznačují krásnou barvou a příjemnou chutí. Zpracujeme je do lahodných moučníků a nepečených dezertů
Komentáře