Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 183 kJ / 6 019 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,52 g |
Tuky | 432,99 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 3,01 g |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 3,28 g |
Sacharidy | 373,93 g |
Postup přípravy
Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam, preosejem do cesta a vareškou opatrne zamiešam. Plech 27x37 cm vysteliem papierom na pečenie, cesto vylejem a zarovnám. Rúru predohrejem na 180°C a cesto pečiem cca 10 min.
Pokiaľ sa pečie prvé cesto, pripravím cesto aj na druhý korpus a pečie sa takisto ako prvý. Pripravím cesto aj na orechový korpus. Vajcia s cukrom vymiešam do peny a potom zamiešam horúcu vodu a olej. Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešam a preosejem do cesta a opatrne premiešam. Vylejem na plech a zarovnám. Pečie sa takisto na 180°C 10 min. Všetky korpusy nechám chladiť i s papierom na mriežke. Krok 2: Pripravím krém. V mlieku vymiešam Zlatý klas, pridám vanilkový cukor a uvarím hustú kašu, ktorú nechám vychladnúť. Zatiaľ vymiešam maslo s cukrom do peny. Po lyžici pridávam vychladnutý puding a napokon vyšľahám spolu. Pridám rum a krém rozdelím na 3 časti a uložím do chladničky stuhnúť. Krok 3: Zostavím koláč. Na spodok uložím prvý biely korpus, natriem ho horúcim džemom a na džem natriem prvú časť krému. Na krém uložím orechový korpus a natriem ho horúcim džemom a položím druhú časť krému. Krém zakryjem druhým bielym korpusom. Koláč uložím do chladničky a samozrejme ho na noc pritlačím 4 kg cukru. Tretiu časť krému nechám v chladničke spolu s koláčom.
Druhý deň koláč natriem odloženým krémom a posypem drvenými orechmi. Ešte som ozdobila vrch a čokostružlinkami.
Zveřejněno 3. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzský ořechový řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3DVp
Moje poznámka
Francouzský ořechový řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3DVp
Nejnovější recepty
Turecká vejce
Přidáno před 4 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno před 19 hodinami
Segedín z trouby
Přidáno před 21 hodinami
Měkké banánové sušenky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí maso s houbami a brokolicí
Přidáno 4. 4. 2025 08:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Hambro před 11 minutami
Domácí langoše
ane.hir před 12 minutami
Křupavé bramboráky
Ilca73 před 19 minutami
Krůtí srdce na jalovci s brusinkami a pórkem
Hedwika před 28 minutami
Zelný salát do zásoby
hlavous před 1 hodinou
Kynutá bábovka
vagundova před 1 hodinou
Rychlý ovocný koláč s drobenkou
chiara před 3 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
joshap před 3 hodinami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
trdlo před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
ZuzkaBob před 11 hodinami
Tématické fráze:
ořechový řez,
francouzske rezy,
piškotové ořechové řezy,
orechovy rez ve francouzskem teste,
francouzsky rez,
ořechový piškotový řez,
ořechové řezy s piskoty,
ořechové řezy recept,
královský ořechový řezy,
francouzke ořechové řezy,
francovsky rez,
francouzský ořechový moučníky,
ořechov rez,
ořechové řezy zlatý klas,
řezy s ořechy obrázky,
recepty piškotove řezy,
krémové řezy s ořechy,
krémové ořechové řezy
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
vejce,
cukr krystal,
voda,
olej,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
ořechy mleté,
mléko,
zlatý klas,
cukr vanilkový,
rum,
máslo,
džem,
zdobení
Komentáře (1)