Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové řezy s ořechy

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 550 kJ /
5 629 kcal
Bílkoviny74,52 g
Tuky370,15 g
Vláknina18,91 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 659 mg
Sůl2,16 g
Sacharidy490,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot: Do prosáté mouky zamícháme prášek do pečiva, jedlou sodu, vanilkový cukr, skořici a sůl.
Mrkev si očistíme a najemno nastrouháme. Ořechy najemno nasekáme. Vejce důkladně utřeme s cukrem. Za stálého míchání postupně přidáváme po dávkách nejdříve olej a pak směs mouky. Krok 2: Nakonec přidáme najemno nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy (hrst ořechů odložíme stranou na posypání povrchu piškotu). Těsto dobře promícháme. Krok 3: Těsto dáme do máslem a moukou vysypané (nebo vyložené pečicím papírem) formy nebo hlubokého plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC asi 30-40 minut. Propečení kontrolujeme špejlí. Necháme vychladnout. Krok 4: Sýrový krém: Sýr, změklé máslo, pomerančovou šťávu, moučkový cukr a vanilkový cukr společně vyšleháme šlehačem na nízkých otáčkách po dobu asi 2 minut v hladký krém. Vychladlý piškot potřeme rovnoměrně krémem a posypeme zbylými nasekanými ořechy.

TIP: Jak využít jedlou sodu nejen v kuchyni

Zveřejněno 11. 7. 2015

Poznámka autora Miquel

Další obdoba mrkvových řezů, stejné jsem zde nenašel.

Používám kameninový pekáček o rozměrech 31 x 22 cm.

Fotopostup (archiv): http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové řezy s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vk78

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové řezy s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vk78

Marie

Komentáře (7)

Výborné řezy. Krém jsem udělala z mascarpone, šlehačky a vanilkového cukru a je to také moc dobré.

:-)<3:yes::-K

Tentokrát jsem pekl piškot v dortové formě o průměru 23 cm. Ubral jsem na cukru, místo třtinového cukru jsem dal cukr panela, a mě osobně se zdá že sladí víc než třtinový.
Po vychladnutí jsem piškot jednou prokrojil a naplnil polovinou krému. Krém jsem dělal z dvojité dávky, jen jsem opět ubral na cukru.

marmeláda 21. 11. 2016 20:21
Já je dělám bez mouky.:-)

Na normální velký plech + dvojitá dávka krému...to jsme zase tam kde jsme byli:-D. Na takovýto korpus je třeba krmu víc, a nebude ho hóóódne, nýbrž přiměřeně, věř mi:-))

Olga Urvalkova: Kdo má rád hóóódně krému může udělat z dvojté dávky ;-) kdybych to dělal na normální velký plech tak bych zdvojnásobil množství surovin na krém :-)

Toho krému bude určitě málo, radím inspirovat se Afrika řezy:-8.
Nebo přidat šlehačku...toto je fakt moc málo krému:-S

Tématické fráze:
mrkvové řezy, mrkvove rezy s orechy, ořechovo mrkvové řezy, ořechové řezy, vynikající mrkvové řezy, řezy afrika s mrkví, mrkvový řez, mrkvové řezy se smetanovým krémem, mrkvovo ořechové řezy, recept na mrkvové řezy, mrkvový řez recepty, mrkvove rezy bez mouky, ořechové řezy s mrkvi, mrkvovy rez s kremem, mrkvový řez s ořechy, mrkvové řezy s krémem, velikonoční mrkvové řezy, mrkvové ořechové řezy, mrkvové řezy bez vajec, ořechový dort s mrkví

Suroviny:
mrkev, ořechy, vejce, cukr třtinový, mouka hladká, prášek do pečiva, soda jedlá, olej slunečnicový, cukr vanilkový, skořice, sůl, sýr philadelphia, cukr moučkový, máslo, šťáva pomerančová, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu