Suroviny pro 40 kusů
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 960 kJ / 3 098 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,57 g |
Tuky | 186,60 g |
Vláknina | 15,90 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 297,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oba cukry utřeme s muškátovým oříškem, změklým máslem a žloutky do pěny. Pak přisypeme prosátou moukou a mák. Vypracujeme těsto, které dáme na 3 hodiny do chladničky.
Krok 2: Těsto vyválíme na plát 3 mm. Vykrojíme libovolné tvary a upečeme při 180 °C asi 8-10 minut.
Krok 3: Vychladlé cukroví slepujeme meruňkovým džemem a lehce pocukrujeme.
Zveřejněno 15. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqzj
Moje poznámka
Makové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqzj
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 5 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 22 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 18 minutami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 1 hodinou
Rychlá buchta Margot
XNika před 3 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 3 hodinami
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 4 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Klivan před 6 hodinami
Domácí nudle
Jindriskas před 7 hodinami
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 7 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
cukr vanilkový,
žloutek,
ořech muškátový,
mouka hladká,
mák mletý,
marmeláda meruňková,
cukr
Komentáře (2)