Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 931 kJ / 1 179 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,27 g |
Tuky | 72,49 g |
Vláknina | 30,48 g |
Cholesterol | 194 mg |
Sodík | 4,17 g |
Sůl | 10,15 g |
Sacharidy | 45,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koule můžeme buď péct v troubě - v tom případě troubu zapneme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Nebo budeme koule smažit v pánvi a troubu nebudeme potřebovat.
Krok 2: Maso dáme do misky a přidáme všechny ostatní suroviny kromě sýru, který jen krájíme na kostičky (10 ks) a necháme stranou. V misce maso důkladně rukou prohněteme, aby se vše pěkně spojilo. Vzniklou hmotu rozdělíme na poloviny a odložíme do chladu zakryté fólií.
Krok 3: V hluboké pánvi nebo hrnci na oleji zesklovatíme na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a krátce restujeme. Poté přidáme rajčata, pastu, bylinky dle chuti, špetku cukru, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a necháme probublávat cca 15 minut.
Krok 4: Můžeme nechat s kousky nebo rozmixovat do hladké konzistence, podle toho jak komu vyhovuje. Současně s vařením omáčky doděláme koule. Z každé poloviny hmoty uděláme mokrou rukou 5 dílů a do každého zabalíme kostičku sýru. Vytvoříme 10 pevných koulí, které usmažíme zvolna na oleji (nebo upečeme v předehřáté troubě) dozlatova.
Krok 5: Hotové koule odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk, vložíme je do omáčky a zlehka promícháme. Na talíři posypeme nasekanou natí petržele. Podáváme s různými těstovinami nebo s čerstvým chlebem (není to sladká rajská).
Zveřejněno 16. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6nO5
Moje poznámka
Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6nO5
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 13 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 24 minutami
Club sušenky
Kerstein před 32 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 1 hodinou
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 2 hodinami
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 3 hodinami
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 3 hodinami
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 3 hodinami
Biskupský beránek
Birdmann před 4 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
Sluncejasne před 4 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
sůl,
pepř mletý,
česnek sušený,
koření oregáno sušené,
sušená bazalka,
petrželka,
solamyl,
sýr gouda,
olej,
cibule,
mrkev,
celer,
rajče drcené,
pasta rajčatová,
cukr,
sůl,
koření oregáno sušené,
sušená bazalka,
pepř mletý
Komentáře (4)