Chuťovky k pohoštění
Nevíte jaké chlebíčky připravit na silvestrovskou či narozeninovou oslavu? Zkuste tento recept na dva ne úplně tradiční druhy - s matjesem na červené řepě a se sýrovou roličkou plněnou Métským salámem.
Suroviny pro 2 dávky
2dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 717 kJ / 410 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,79 g |
| Tuky | 23,97 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 93 mg |
| Sodík | 1,53 g |
| Sůl | 3,82 g |
| Sacharidy | 12,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na chuťovky s matjesem na červené řepě předem uvaříme červenou řepu předem uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout (můžeme ji též upéct).
Krok 2: Česnek nastrouháme, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Z lednice vyndáme Métský salám.
Krok 3: Červenou řepu jemně nastrouháme a necháme okapat.
Krok 4: V misce promícháme řepu s pomazánkovým máslem nebo majonézou.
Krok 5: Přidáme sýr gouda, opatrně osolíme (matjesy jsou dost slané) a opepříme, dle chuti přidáme jemně nastrouhaný česnek. Promícháme.
Krok 6: Plátky pečiva lehce potřeme pomazánkovým máslem, přitiskneme kousek salátového listu, dáme lžičku pomazánky a proužek matjesa. Ozdobíme tenkými kolečky cibulky.
Krok 7: Se sýrovou plněnou ruličkou: Nejprve každý plátek sýru potřeme Métským salámem a pevně stočíme do ruličky. Spojem dolů položené na tácku dáme zatím do chladu.
Krok 8: Plátky pečiva potřeme máslem, položíme kousek lístku čekanky, na talířek nakrájíme kyselé okurky a připravíme papriku a petrželku.
Krok 9: Ztuhnuté roličky šikmo nakrájíme. Na každý připravený plátek pečiva položíme 2 kousky z roličky, ozdobíme kouskem okurky, papriky a petrželky.
Zveřejněno 5. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chuťovky k pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2R1Y
Moje poznámka
Chuťovky k pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2R1Y
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
pomazánkové máslo,
sýr gouda,
česnek,
pepř mletý,
sůl,
matjes uzený,
pečivo,
cibulka,
listy salátové,
sýr plátkový,
salám métský,
pečivo,
máslo,
čekanka,
paprika čerstvá červená,
okurky sterilované,
petrželka
Komentáře (20)