Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 398 kJ / 5 114 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,42 g |
| Tuky | 247,93 g |
| Vláknina | 29,50 g |
| Cholesterol | 851 mg |
| Sodík | 412 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 641,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Deň vopred si pripravíme krém.
Krok 2: Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
Krok 3: Na druhý deň vyšľáháme jemný krém.
Krok 4: Suroviny na cesto spolu vyšlaháme a na koniec zľahka pridáme sneh zo 4 bielkov.
Krok 5: Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Krok 6: Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút pri teplote 180 °C.
Krok 7: Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom.
Krok 8: Povrch ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.
Zveřejněno 31. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský šlehačkový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZRJ
Moje poznámka
Pařížský šlehačkový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZRJ
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 8 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 9 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 10 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 11 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 11 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 11 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 12 hodinami
Tématické fráze:
pařížský zákusek,
šľahačkový koláč,
parížsky krém,
parížský koláč,
koláč s parížskym krémom,
pařížsky moučník,
šľahačkový krém,
zákusok,
slahackove rezy,
pařížské zákusky,
dobrejedlo,
přížský dort,
parizsky zákusky,
pařížskej dort,
přížský krém,
recept pařížský zákusek,
zákusek paříž recept,
paříž zákusek,
čokoládový parížsky krém,
zákusek paříž
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
bílek,
šlehačka,
čokoláda hořká,
džem rybízová,
kakao
Komentáře (23)
Stojí Ti to za to? Nedávno si tady tvrdila, že ve svém věku nemáš zapotřebí se před někým obhajovat o pravosti svých fotek (myslím, že to bylo u krevet). Měla by ses nad sebou zamyslet, protože ti běží čas - TIK TAK TIK TAK
Tiktak, nechceš nám prozradit, jak řežeš zákusky, že jsou hrany a krém tak rovně jako podle šablony
zrejme si moja sestra (teda skoro). Roky rokúce pečiem relatívne dobre. Pokazím efekt krájaním, pretože výsledkom bývajú rôzne tvary a to sa aj snažím...Potom si radšej zavolám na pomoc bystré technické oko, ktoré sa zadíva, rozráta si to, naznačí čiary a úhľadne krája. A výchovne krúti hlavou.
Výbušná