Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 494 kJ / 5 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,84 g |
Tuky | 345,85 g |
Vláknina | 25,28 g |
Cholesterol | 755 mg |
Sodík | 319 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 413,67 g |
Postup přípravy
Těsto rozválejte na plát cca 1 mm a vykrajujte kolečka nebo jiné tvary. Pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů (horní/dolní ohřev) cca. 10 minut. Krok 2: Na pistáciovou pastu zlehka opražte pistácie na pánvi a zasypte cukrem. Nechte lehce zkaramelizovat do zlatavé barvy. Vychlaďte. Vychladnutou směs rozmixujte do hladka a pokud je příliš tuhá přimixujte kousek másla. Krok 3: Na krém rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a zalijte teplou smetanou. Promíchejte, přidejte pistáciovou pastu a promixujte tyčovým mixérem. Na závěr vmixujte máslo. Krém dejte do misky, zakryjte fólií těsně k hladině a nechte několik hodin v chladu odležet. Krok 4: Před mazáním krém stěrkou promíchejte a cukroví naplňte buď cukrářským sáčkem nebo promazáním. Dejte dortíčky do lednice ztuhnout. Krok 5: Na polevu rozpusťte čokoládu a tuk ve vodní lázni, vmíchejte pár kapek barviva a dobře promíchejte. Vychlazené dortíčky namáčejte do polevy a posypte sekanými pistáciemi.
Zveřejněno 18. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pistáciové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k40z
Moje poznámka
Pistáciové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k40z
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 9 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 23 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukroví - plněné ořechy
renias před 11 minutami
Kuře po staropražsku
Hanes před 12 minutami
Bramborové knedlíky
snejkee před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 4 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 4 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 8 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 8 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 19 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
ořechy pistácie,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
ořechy pistácie,
cukr krystal,
máslo,
čokoláda bílá,
smetana ke šlehání,
pistáciová pasta,
máslo,
čokoláda bílá,
olej kokosový,
potravinářské barvivo zelené,
ořechy pistácie
Komentáře (3)