Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 033 kJ / 2 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,39 g |
Tuky | 42,36 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 336 mg |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,21 g |
Sacharidy | 366,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme sůl a změklé máslo. Máslo se snažíme zapracovat do mouky tak, aby nám v mouce nezůstaly velké hrudky másla. Uprostřed uděláme důlek.
Krok 2: V misce rozmícháme droždí s vlažnou vodou, přilijeme do připraveného důlku a vypracujeme hladké těsto. Na závěr těsto vyklopíme z mísy a ještě ručně prohněteme.
Krok 3: Těsto dáme zpět do mísy, zakryjeme a necháme kynout.Těsto musí zdvojnásobit velikost.
Krok 4: Vykynuté těsto vyválíme na obdélník, který stočíme do roličky a hrany zatočíme dolů. Formu vymažeme máslem a těsto přendáme do formy. Necháme opět kynout až zdvojnásobí svojí velikost.
Krok 5: Po nakynutí potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 6: Formu vložíme do trouby a pečeme 15 minut na 230 °C a poté snížíme teplotu na 200 °C a pečeme cca 20 minut dozlatova.
Krok 7: Upečený chléb ihned vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 9. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí toastový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kR1j
Moje poznámka
Domácí toastový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kR1j
Nejnovější recepty
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 34 minutami
Boží milosti
Přidáno před 12 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 22 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické palačinky
Coolbins před 37 minutami
Argentinská křídla
wimra před 59 minutami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 1 hodinou
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 8 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 9 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 10 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 10 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 10 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
droždí čerstvé,
voda,
sůl,
máslo,
vejce
Komentáře (3)