Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové šišky 2

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beetty

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 42 min Doba tepelné úpravy: 8 min Bez doby vaření a chladnutí brambor

50 min (42 min příprava + 8 min tepelná úprava, Bez doby vaření a chladnutí brambor)

Pokud máte rádi sladké obědy, bramborové šišky na sladko patří jistě mezi vaše oblíbená jídla. Hotové jsou během chvilky, stačí připravit jednoduché těsto z vařených brambor, uvařit šišky a pak je na talíři dochutit dle vašich představ - třeba posypat mákem.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 517 kJ /
1 319 kcal
Bílkoviny40,68 g
Tuky10,16 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 141 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy256,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Uvaříme je nejlépe den předem, aby vychladly důkladně. Krok 2: Pak je oloupeme, jemně nastrouháme a smícháme s krupicí, vejcem, škrobovou moučkou, solí, moukou a vypracujeme těsto. Mouku dáme v množství podle potřeby, záleží jaké máme brambory. Krok 3: Z těsta vytvoříme válečky a ihned vložíme do osolené vařící vody. Po chvíli vařečkou lehce podebereme ode dna.Vaříme zhruba 6-10 minut, až do doby, kdy vyplavou. Vytahujeme cedníkem a necháme okapat. Krok 4: Na talíři je sypeme tím, kdo má co rád.

TIP: Recepty na bramborové šišky, knedlíky a peciválky s mákem

Zveřejněno 7. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové šišky 2

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bg3N

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové šišky 2

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bg3N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

DOBRÝ DEN,
to jsem rád, že sem náhodou našel tento receptík na šmakuládu mého dětství, kterou děláme ještě občas i teď. le aby to nebylo jednotvárné, tak je to někdy s mletým mákem a cukrem, potom se strouhankou na sladko a opraženou a nebo i s povidlama na sladko. Ale děláváme to i s takzvanýma kuřincama (ne, ty se nesbírají v kurníku ale) a nebo zerzem. To se dělá z husrého tvarohu který se rozmíchá ve vlažných povidlech a osladí. Tak že je tam struktura bílá a tmavá, nebo lehce narezlá. Samozřejmně polité rozpuštěným máslem.
Jen ty šišky děláme podstatně menší, tak na jednohubky, a ještě se v těch ,,kuřincách lehce obalí.
p.s. Trnek jsme každoročně vařili kolem 30 litrů ve speciálním kotli.
Teď je dělám velmi snadno v mikrovlnce.
,,toš teda tak,,

:-):yes: recept se mi líbí a ta fotka je nádherná :yes::yes::-K

Merylas: Jsem jen a jen ráda za fotku :-K, už jsme je dlouho nedělali, připomněla jste mi je, co nevidět je zase uvařím :-D

Občas tyto šišky udělám, dovolila jsem si přidat foto. Brambory používám den předem vařené a vše dávám dle potřeby.:-K

miluju tyhle šišky s opraženou strouhankou,nebo s ořechy-je to veliká bašta <3 <3 :-8 :yes:

Janado: děkuji za krásný komentář, je pravda, že už jsme je dlouho nedělali. Musím to co nevidět napravit :-)

vinikajici :yes:

Dělala jsem šišky u nás velmi oblíbené s opraženou strouhankou a cukrem. Sladká jídla dělávám hodně málo, ale mám dnes vnučky;-). Přidávám fotečku:-)

Tak ty vypadaji fakt naaaaadherne!:-*;-):-)Proste k sezrani...:-p;-):-p:-K

Tohle jsem nedělala ani nepamatuji díky za připomínku +bodík:-p:-)):yes:

Taky přidávám to těsta trochu Solamyl:yes: taky vše dávám od oka. Podobný recept se Solamylem tady už je, ale jsou tam jiné gramáže. Já dávám jen trošku. Šišky jsou oblíbené u mého syna, sypané osmahnutou strouhankou, nebo strouhanými perníčky s cukrovou polevou.

Tématické fráze:
bramborové šišky, bramborové šišky plněné mákem, bramborové šišky s mákem recept, sisky plnene makem, šišky s mákem recept, bramborové recepty, bramborové šišky s mákem, bramborové šišky recept, bramborové knedlíky na sladko, brambory na sladko, sladké šišky, recept na bramborové šišky, bramborove sisky na sladko, bramborový šišky, recept bramborové šišky, sisky, recept na bramborové šišky s mákem, plnene bramborové šišky makem, plněné šišky s mákem, bramborové knedlíky se škrobovou moučkou

Suroviny:
brambory, krupička, vejce, moučka škrobová, mouka hrubá, sůl, mák mletý, ořechy mleté, strouhanka, perníčky, čokoláda, povidla švestková, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu