Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové šišky 2

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beetty

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 42 min Doba tepelné úpravy: 8 min Bez doby vaření a chladnutí brambor

50 min (42 min příprava + 8 min tepelná úprava, Bez doby vaření a chladnutí brambor)

Pokud máte rádi sladké obědy, bramborové šišky na sladko patří jistě mezi vaše oblíbená jídla. Hotové jsou během chvilky, stačí připravit jednoduché těsto z vařených brambor, uvařit šišky a pak je na talíři dochutit dle vašich představ - třeba posypat mákem.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 517 kJ /
1 319 kcal
Bílkoviny40,68 g
Tuky10,16 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 141 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy256,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Uvaříme je nejlépe den předem, aby vychladly důkladně. Krok 2: Pak je oloupeme, jemně nastrouháme a smícháme s krupicí, vejcem, škrobovou moučkou, solí, moukou a vypracujeme těsto. Mouku dáme v množství podle potřeby, záleží jaké máme brambory. Krok 3: Z těsta vytvoříme válečky a ihned vložíme do osolené vařící vody. Po chvíli vařečkou lehce podebereme ode dna.Vaříme zhruba 6-10 minut, až do doby, kdy vyplavou. Vytahujeme cedníkem a necháme okapat. Krok 4: Na talíři je sypeme tím, kdo má co rád.

TIP: Recepty na bramborové šišky, knedlíky a peciválky s mákem

Zveřejněno 7. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové šišky 2

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bg3N

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové šišky 2

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bg3N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

DOBRÝ DEN,
to jsem rád, že sem náhodou našel tento receptík na šmakuládu mého dětství, kterou děláme ještě občas i teď. le aby to nebylo jednotvárné, tak je to někdy s mletým mákem a cukrem, potom se strouhankou na sladko a opraženou a nebo i s povidlama na sladko. Ale děláváme to i s takzvanýma kuřincama (ne, ty se nesbírají v kurníku ale) a nebo zerzem. To se dělá z husrého tvarohu který se rozmíchá ve vlažných povidlech a osladí. Tak že je tam struktura bílá a tmavá, nebo lehce narezlá. Samozřejmně polité rozpuštěným máslem.
Jen ty šišky děláme podstatně menší, tak na jednohubky, a ještě se v těch ,,kuřincách lehce obalí.
p.s. Trnek jsme každoročně vařili kolem 30 litrů ve speciálním kotli.
Teď je dělám velmi snadno v mikrovlnce.
,,toš teda tak,,

:-):yes: recept se mi líbí a ta fotka je nádherná :yes::yes::-K

Merylas: Jsem jen a jen ráda za fotku :-K, už jsme je dlouho nedělali, připomněla jste mi je, co nevidět je zase uvařím :-D

Občas tyto šišky udělám, dovolila jsem si přidat foto. Brambory používám den předem vařené a vše dávám dle potřeby.:-K

miluju tyhle šišky s opraženou strouhankou,nebo s ořechy-je to veliká bašta <3 <3 :-8 :yes:

Janado: děkuji za krásný komentář, je pravda, že už jsme je dlouho nedělali. Musím to co nevidět napravit :-)

vinikajici :yes:

Dělala jsem šišky u nás velmi oblíbené s opraženou strouhankou a cukrem. Sladká jídla dělávám hodně málo, ale mám dnes vnučky;-). Přidávám fotečku:-)

Tak ty vypadaji fakt naaaaadherne!:-*;-):-)Proste k sezrani...:-p;-):-p:-K

Tohle jsem nedělala ani nepamatuji díky za připomínku +bodík:-p:-)):yes:

Taky přidávám to těsta trochu Solamyl:yes: taky vše dávám od oka. Podobný recept se Solamylem tady už je, ale jsou tam jiné gramáže. Já dávám jen trošku. Šišky jsou oblíbené u mého syna, sypané osmahnutou strouhankou, nebo strouhanými perníčky s cukrovou polevou.

Tématické fráze:
bramborové šišky, bramborové šišky plněné mákem, bramborové šišky s mákem recept, sisky plnene makem, šišky s mákem recept, bramborové recepty, bramborové šišky s mákem, bramborové šišky recept, bramborové knedlíky na sladko, brambory na sladko, sladké šišky, recept na bramborové šišky, bramborove sisky na sladko, bramborový šišky, recept bramborové šišky, sisky, recept na bramborové šišky s mákem, plnene bramborové šišky makem, plněné šišky s mákem, bramborové knedlíky se škrobovou moučkou

Suroviny:
brambory, krupička, vejce, moučka škrobová, mouka hrubá, sůl, mák mletý, ořechy mleté, strouhanka, perníčky, čokoláda, povidla švestková, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu