Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatranské kotlety

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marcii

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Přestože kotleta patří mezi nejlibovější části vepřového masa, dá se připravit tak, aby nebyla suchá. Plátky masa pokladené anglickou slaninou a šunkou, zalité lečem a smetanou a nakonec pokryté vrstvou strouhaného sýra budou po upečení křehké a šťavnaté.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 226 kJ /
532 kcal
Bílkoviny42,70 g
Tuky34,70 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 172 mg
Sodík 1,75 g
Sůl4,25 g
Sacharidy12,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Krok 2: Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, šunky a lžíci leča. Krok 3: Takto připravené kotlety urovnáme na pekáč, posypeme sýrem, zalijeme smetanou a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme do změknutí masa, zhruba 60 minut. Krok 4: Můžeme podávat s brambory nebo bramborovou kaší.

TIP: Jak dlouho vařit brambory

Zveřejněno 4. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatranské kotlety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58VB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatranské kotlety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58VB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Mňamóóózní... 🤤 ač nemám kotletu jako maso ráda, tak v tomto případě je opravdu skvělá. Jen příště vynechám plátek šunky a dám jen slaninu. Dělala jsem na celý plech a po obědě, zbyly jen kousíčky. Foto bylo v plánu, bohužel jsem ho nestihla ani vyfotit. Podávala jsem s americkými brambory. Vše pečenou v jedné troubě. Super jednoduché a moooc chutné. 👌😉 ❤️👏

Výborné jedlo! Robil som v remoske, je to fantázia, vďaka za recept! Pridávam aj foto.. :yes:

Výborné, moc jsme si pochutnali.

:-)<3:yes::yes: výborné, dělávám :-K

Děláme se šlehačkou, bez sýra...tzv. Vepřové na šlehačce a v remosce. <3

Výborné,moc jsme si pochutnaly. Masíčko bylo krásné šťavnaté ☺️

Recept je úžasný, dělám uz po x-té a právě je v troubě<3

Super po dlouhé době opět uvařeno:yes:

Naprosto luxusní mňamka.

Jde dat I kureci maso?

DanaSp93: V klidu bych dala např. kuřecí prsíčka, aspoň by nebyla vysušená.

tak se to povedlo... Moc dobry cecept. Dekuji :-)

Dnes jdu zkusit :-)

Dovolila jsem si přidat foto. Já to mám z krkovičky, bylo to skvělééééé!! :-) :yes:

Poradila mi sestra jako rychlovku. Neměla jsem ani sýr, ani slaninu, jen domácí čalamádu a smetanu a bylo to teda luxusní!!!!! :-)):-)):-)):yes::yes::yes: Budu dělat často, kotlety mi totiž přijdou děsně suché - ale toto bylo naprosto super!

Dneska nám syn s přítelkyní k obědu připravili tyto kotlety:-p.Jako přílohu zvolili domácí americké brambory a všichni jsme si moc pochutnali:yes:. Dávám bod taky jsem přidala dvě fota :-K

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
recepty z kotlety, recept na kotlety, recepty kotlety, tatranský plátek, kotleta recept, recepty s kotlety, tatranský řízek, tatranský vepřový plátek, recept kotlety, luxusní kotlety, kotlety recept, kotleta recepty, tatranska krkovicka, tatranske platky, tatranská vepřová kotleta, tatranské maso, recepty s kotletama, tatranská krkovice, kotlety, tatranský vepřový kotlet

Suroviny:
kotleta, slanina anglická, šunka, lečo, sýr strouhaný, smetana, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu