Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízy s marinovaným masem

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení masa

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Špízy jsou oblíbeným způsobem, jak připravit maso i zeleninovou přílohu zároveň. Můžete je grilovat na zahradě nebo si je nachystat doma na pánvi či v troubě. Marinováním získá maso na šťavnatosti a lépe vynikne chuť.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 289 kJ /
1 981 kcal
Bílkoviny159,44 g
Tuky118,04 g
Vláknina14,96 g
Cholesterol 836 mg
Sodík 6,25 g
Sůl14,95 g
Sacharidy65,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, nakrájíme na čtverečky. Krok 2: V misce smícháme všechny suroviny na marinádu, maso vložíme do marinády a promícháme, aby se maso marinádou obalilo. Dáme do lednice uležet, nejlépe přes noc. Krok 3: Cibuli, papriku a klobásky nakrájíme a společně s masem napichujeme na špejle. Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem, na něj naskládáme špízy a dáme péct do trouby. Krok 5: Máslo rozpustíme a během pečení špízy několikrát potřeme. Pečeme necelou hodinu při 200 ° C.

TIP: Co dobrého připravit z paprik

Zveřejněno 20. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5DP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5DP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Výborné, přidala jsem do marinády lžíci majonézy a bylo to luxusní.

:-)<3<3<3:-K

Zkoušela jsem to s kuřecím a bylo to výborné a dala jsem do té marinády tu lžíci majonézy jak to někdo psal a určitě to nedělám naposled ????

Buchyna: děkuji:-K Snad vás recept nezklame;-)

Vypadá to báječně<3, už jsem vytáhla maso z mrazáku, přidám i kuřecí. Zítra jdu na to. Dávám zasloužený bodík a děkuji za inspiraci.:yes:

dělala jsem dnes k obědu a pochutnali jsme si, dala jsem kuřecí maso a klobásku jsem neměla , tak jsem udělala zdravější variantu s pórkem a cuketou. papriku a cibuli jsem nechala. :yes:

Ivana Ch: děkuji a jsem ráda, že vám chutnalo, někomu i na snídani:-D

Ivulinko včera na oběd byly špízy podle tebe. Mužský se jen olizovali, zbyly v pekáči asi3, mlaďas si je dal ke snídani.

Výýýbornej receptík..:) moc jsme si pochutnali..:-)):yes:

Hledám, hledám - a už jsem našla!!! To bude zítra dobrotka, moc díky za nápad. scully:-))

tapka:jé, děkuji za prima tip, také se Majolce® nebráním při nakládání masa:yes:

Špízy jsem vyzkoušela a mohu vřele doporučit. Jen jsem do marinády doplnila navíc lžici Majolky® - maso se pak rychleji proleží a je křehčí a šťavnatější:)

:-p:-p:yes:+

Už letím s bodem!!! Nějak mi to uniklo;-)

Tak to se opět povedlo, jako vlastně vše made in naše Ivulinka...:-p:yes:

Načíst další komentáře (12)

Tématické fráze:
špízy, marináda na špízy, recept na kuřecí a vepřové špízy, špíz, špízy recept, špízy z plecka, maso na spizy, špíz z plecka, nakládání masa na špízy, marináda na špíz, jak naložit maso na špízy, naložení masa na špízy, recept na špízy, špíz recept, marináda na kuřecí špízy, špízy recepty, recept špízy, nejlepší marinády z Majolky®, vepřové špízy v troubě nakladane maso, marinada na živanskou

Suroviny:
plecko vepřové, sůl, pepř mletý, cibule, paprika čerstvá červená, klobása pikantní, máslo, kečup sladký, celozrnná hořčice, omáčka worcesterová, česnek, tymián sušený, sušená bazalka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu