Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra na zelenině v medovo hořčičné šťávě

Jak udělat z jater delikátní záležitost, na které si pochutná celá rodina? Upečte je podle tohoto receptu. Jemná játra v lahodné šťávě vonící medem a hořčicí potěší vaše blízké a provoní váš domov.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 170 min

200 min (30 min příprava + 170 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 259 kJ /
2 930 kcal
Bílkoviny148,71 g
Tuky187,72 g
Vláknina13,09 g
Cholesterol 2,29 g
Sodík 3,89 g
Sůl8,85 g
Sacharidy157,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme, osušíme, z hovězích jater stáhneme blánu a nakrájíme na nudličky. Lehce poprášíme pepřem, promícháme a přemístíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Krok 2: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli nadrobno, česnek na plátky a mrkev na drobné kostičky. Krok 3: Na drobné kostičky nakrájíme slaninu, kterou dáme do rozehřátého sádla společně s cibulí a česnekem restovat do světle zlatavé barvy. Krok 4: Do hrnce na játra dáme mrkev, cibulovou směs, bobkový list a nové koření. Zalijeme vývarem, přidáme med a hořčici, promícháme a hrnec přiklopíme poklicí. Krok 5: Hrnec nastavíme na High (st.2) a necháme pracovat 2,5 hodiny. Krok 6: Poté přilijeme ve studeném vývaru rozmíchaný solamyl, přidáme pro zjemnění na kousky nakrájené máslo a opět přikryté poklicí necháme pracovat ještě 15 minut. Krok 7: Hrnec odstavíme ze zdroje tepla a jídlo podle potřeby osolíme a dochutíme. Krok 8: Na talíři posypeme zelenou bylinkou. Na přílohu je vhodná rýže i těstoviny.

TIP: Jak vařit s medem

Zveřejněno 1. 2. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Já si do mrazáku dávám v sezoně zamrazit kromě nasekaných lístků libečku i stonky. Ty pak přidávám do hrnce na vyvaření. Chuť pokrmu to moc neovlivní, ale během vaření to hezky voní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra na zelenině v medovo hořčičné šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2gGL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra na zelenině v medovo hořčičné šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2gGL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Maruško,děkuji Ti:-8:-K

:-)<3:yes::yes: vypadá to velmi dobře a určitě i dobře chutná - to musím vyzkoušet ;-):-K

SilviaD: Děkuji za zájem a za dotaz:-KDíky němu jsem si všimla,že mi v bodě č.4 vypadlo přidání medu a hořčice,doplním. A ano,jsou myšlené 3 polévkové lžíce.Dávám zarovnané,nám to chuťově vyhovuje.Ale můžete dát o něco méně,dochutit se to dá vždy:-)

Máme radi pečienku a tento recept vyzerá veľmi dobre. Chcem sa spýtať, na ten med a horčicu. Kedy ich tam pridávate? Sú myslené 3 polievkové lyžice medu? Nie je to príliš sladké?

Suroviny:
játra hovězí, slanina gazdovská, vývar masový, sádlo, cibule, česnek, mrkev, med tekutý, hořčice kremžská, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, sůl, vývar masový, solamyl, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu