Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 915 kJ / 2 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,52 g |
Tuky | 144,23 g |
Vláknina | 12,56 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 2,35 g |
Sůl | 5,62 g |
Sacharidy | 33,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, pak přidáme nakrájenou jednu cibuli a polovinu sádla. Přidáme nakrájenou kapii a orestujeme, vmícháme hrášek a vejce, osolíme a opepříme. Promícháme.
Krok 3: Směs naneseme na plát masa a pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem.
Krok 4: Na zbytku sádla roládu zprudka opečeme ze všech stran a i s výpekem přendáme do pekáčku.
Přidáme bylinky, nakrájenou druhou cibuli a nasekaný česnek. Krok 5: Podlijeme vývarem a pečeme přikryté v troubě na 190 °C.
Během pečení obrátíme a podle potřeby přidáme vývar. Pečeme doměkka. Krok 6: Měkkou roládu vyjmeme a následně odstraníme provázek. Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou a paprikou, promícháme a podlijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a nakonec vložíme lžičku másla a odstavíme.
Přidáme bylinky, nakrájenou druhou cibuli a nasekaný česnek. Krok 5: Podlijeme vývarem a pečeme přikryté v troubě na 190 °C.
Během pečení obrátíme a podle potřeby přidáme vývar. Pečeme doměkka. Krok 6: Měkkou roládu vyjmeme a následně odstraníme provázek. Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou a paprikou, promícháme a podlijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a nakonec vložíme lžičku másla a odstavíme.
Zveřejněno 20. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2XB
Moje poznámka
Telecí roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2XB
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 9 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 23 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
snejkee před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 3 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 4 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 8 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 8 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 19 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 23 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 20. 12. 2024 17:10
Suroviny:
kýta telecí,
sůl,
pepř,
slanina,
cibule,
hrášek sterilovaný,
kapie,
vejce,
sádlo,
vývar hovězí,
paprika sušená sladká,
česnek,
mouka hladká,
tymián,
rozmarýn,
máslo
Komentáře (3)