Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové řezy s arašídovým krémem

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Suroviny

Porce: 18 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 773 kJ /
7 116 kcal
Bílkoviny130,63 g
Tuky397,46 g
Vláknina49,45 g
Cholesterol 405 mg
Sodík 491 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy718,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180° C. V misce smícháme prosátou mouku s ostatními suchými ingrediencemi a přilijeme všechny tekuté. Důkladně promícháme, vlijeme na plech s vysokým okrajem, vyložený pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a po cca 7-8 minutách snížíme teplotu na 160° C a dopečeme cca 20 minut (podle trouby, zkusíme špejlí a když se odděluji okraje od plechu je upečeno). Krok 2: Korpus necháme na mřížce zcela vychladnout. Do šlehací mísy dáme všechny ingredience na krém a společně vyšleháme. Krém natřeme stejnoměrně na korpus a na krém poklademe jakékoli sušenky nebo dortové oplatky. Krok 3: Rozpustíme čokoládu a vmícháme do ní zakysanou smetanu pokojové teploty. Podle hustoty dáme 2-3 lžíce. Polevu rozetřeme na sušenky, posypeme směsí nasekaných ořechů a dáme do chladu ztuhnout nejlépe do druhého dne nebo aspoň na 2 hodiny. Ostrým nahřátým nožem nakrájíme nejprve 3 dlouhé pruhy, z každého pak 6 řezů. Podáváme vychlazené.

Zveřejněno 16. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QPNZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QPNZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Lucie1001: :-) moc děkuji, potěšilo mě to :-K Přeji krásný večer

Peču už podruhé, nemají chybu.

Eja57: Nemusí se dávat nic, nejsou nutné stačí nechat krém ztuhnout, ty mi zbyly a potřebovala jsem je spotřebovat. Díky za komentář - doplním :-) Hezký den :-K

Podle fotky koukám že Lotusky...v surovinách sušenky nejsou...

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, kakao, kypřící prášek, sůl, voda, olej, esence vanilková, ocet, máslo arašídové, máslo, cukr moučkový, rum, čokoláda, smetana zakysaná, ořechy, sušenky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu