Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraběnčiny výborné řezy

Hodnocení receptu je 4,9 (109×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

meya.z

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení těsta

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Hraběnčiny řezy patří k nejlepším českým moučníkům. Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert - jako ze zámku. Vyzkoušejme ověřený recept. Řezy budou chutnat stejně báječně, jako chutnaly od našich babiček.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 561 kJ /
4 197 kcal
Bílkoviny76,32 g
Tuky185,51 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 639 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy541,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mouky prosáté s kypřicím práškem do pečiva nasekáme tuk, přidáme žloutky a cukr a rychle zpracujeme těsto. Třetinu těsta vložíme do sáčku a odložíme přibližně na hodinu do mrazničky. Zbytek necháme uležet v chladničce. Krok 2: Jablka nastrouháme nahrubo. Krok 3: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 4: Těsto rozválíme na nízký plech s papírem na pečení (těsto je nízké a tenké), na ně klademe nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, případně vanilkovým cukrem. Krok 5: Sníh natřeme na jablka a na něj nastrouháme těsto z mrazničky. Krok 6: Plech vložíme do trouby a při 180 °C pečeme dozlatova, zhruba 35-40 minut. Tento čas je pouze orientační.

Zveřejněno 26. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčiny výborné řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xo68

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčiny výborné řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xo68

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (85)

Moc dobrý recept. Budu ráda, jestli řezy vydrží do večera 😃
Musela jsem je schovat, jinak by je děti snědly na posezení

Dělala jsem poprvé hraběnčiny řezy a podle tohohle receptu. Dala jsem více jablek. Byly super 👍 partner i syn pochválili. Akorát příště musím udělat na velký plech dvojí dávku, nebo použít menší a méně rozválet.

Tak a jev troubě <3
Na polovinu jsem dala jabka a pár vypeckovaných višní. Na druhou červený ribíz. Tak to dělávala babička. Jinak ostatní přesně podle receptu. Jsem zvědavá, jak dopadne. ;-)

Moc dobré řezy.<3:-K

Vynikající!!! <3 :yes: Píšu si. ;-)

Jsou opravdu výborné!

Za svůj život jsem vyzkoušela nespočet receptů na "hraběnčiny řezy, hraběcí koláče, barončiny řezy ... atd. atd." - vždy jsem byla tak nějak spokojená, ale recept jsem si neukládala. Tento jsem ale vyzkoušela dnes a UKLÁDÁM, protože lepší jsem opravdu neochutnala. Dělala jsem na velký plech - půl plechu jablka (3 jablka, přiměřeně další suroviny, nasekané ořechy a rozinky) a půl tvarohová náplň (vanička a půl tučného tvarohu, 1 vanilkový cukr, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, trochu rumu, sušená citronová kůra, hrst rozinek a protože to zřídlo tak i 1 vanilkový pudinkový prášek) ... Heru jsem zaměnila za máslo, ale to já vždy.
Delikatesa ... Doporučuji všema deseti :yes:<3
A i když miluji jablečné moučníky, normálně ta tvarohová náplň mi chutnala ještě víc. :yes:

Janiina: já použila kulatou formu z Ikea a je to akorát

Je to ňamka, dělám podruhé tento týden :-)

Včera jsem upekla a buchta je famózní. Váhala jsem, jaký recept z těch všech tady vybrat a nakonec jsem vybrala tento. Ano - ten s tou hladkou moukou, kterou tu někteří tak kritizují.😉
Za mě, je ta hladká mouka úplně v pohodě, ale schválně příště vyzkouším i polohrubou. Do bílků jsem podle rad dala asi 3PL cukru a prdopeč se mi do těsta vysypal celý, ale nijak jsem to neřešila a nechala ho tam. Buchta byla luxusní!!! Jen nevím, když mám klasický starý plech, jestli příště neudělat o něco větší dávku? Děkuji a dávám budík 🤗🍀😘

Super recept. Dělala jsem že špaldový mouky. Do bìlků jsem přidala lžíci cukru😁

casino: Mohu potvrdit, že hladkou mouku raději ne, maximálně půl napůl s polohrubou - tak to dělám já. ;-)

Luc77:
To je podobné jako s knedlíky :-) Obvykle se vaří z hrubé mouky, ale jíst se dají i z ph mouky
No, tady bych se hladké mouce raději vyhnul ;-)

Dobry vecer, hledala jsem recept na Hrabenciny rezy a temer vsude nasla s polohrubou moukou. Pouze v tomto receptu je mouka hladka. Muze mi prosim nekdo vysvetlit rozdil, nebo pripadne zda jste zkouseli i s polohrubou? Moc dekuju! Lucka

jitka: též si myslím, že babička šlehala bílky s cukrem :-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
hraběnčiny řezy, hrabencin závin, hraběnčiny řezy recept, nejlepší hraběnčiny řezy, hraběnčin řez, hraběnčiny řezy s tvarohem, hraběnčiny řezy s jablky, výborné řezy, hraběnčiny řezy strouhane, hraběnčiny řezy top recepty, hraběnčin kolač, hraběnčiny řezy jednoduchý recept, hrabenčiny řezy tvaroh, recept na hraběnčiny řezy, hrabenčin strůdl, recept hraběnčiny řezy, výborné moučníky a řezy recepty, hrabenciny rezy z hladke mouky, výborné a jednoduché řezy, hraběnčin moučník

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, žloutek, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, jablko, cukr vanilkový, cukr, skořice, bílek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu