Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka v omáčce teriyaki

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 195 kJ /
764 kcal
Bílkoviny70,32 g
Tuky32,26 g
Vláknina4,73 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 150 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy46,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku očistíme, osušíme, opepříme, potřeme důkladně olejem a necháme zakryté asi 30 minut odležet při pokojové teplotě. Krok 2: Zatím dáme do rendlíčku sezamový olej, jemně nasekanou cibuli, zázvor, česnek a chilli. Krok 3: Necháme zpěnit a rozvonět, přidáme vodu, sójovou omáčku, med a ocet (podle chuti lze dát medu, octa nebo sojové omáčky víc). Zapneme troubu na 200 °C. Krok 4: Rozpálíme pánvičku a mírně osolenou panenku zprudka opečeme ze všech stran. Pokud nemáme pánvičku, kterou lze dát do trouby, přendáme panenku do zapékacího pekáčku, přelijeme omáčkou a dáme péct na cca 8-10 minut. Krok 5: Hotovou panenku vyndáme a zabalenou v alobalu (lesklou stranou ven) necháme odpočinout, aby při krájení nevytekla šťáva. Krok 6: Mezitím omáčku propasírujeme, aby v ní nebyly kousky cibule a opět přivedeme k varu. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody (cca 1 lžíci). Solamyl řidáváme postupně, podle požadované hustoty a odstavíme. Krok 7: Panenku nakrájíme na širší plátky, podáváme s omáčkou a rýží. Můžeme doplnit salátem podle vlastní chuti.

TIP: Příprava běžné přílohové rýže

Zveřejněno 11. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2YNY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2YNY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Anna Kocikova: :-) děkuji, máme ji rádi, dá se koupit ale dá se jednoduše udělat :-K Měj se krásně

Hezké foto zajímavého receptu:-KZaujala mě ta omáčka:yes:

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř mletý, olej olivový, olej sezamový, zázvor, česnek, cibule červená, chilli paprika čerstvá, voda, omáčka sojová tmavá, ocet rýžový, med, solamyl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu