Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžové válečky z horkovzdušné fritézy

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 43 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 18 min

43 min (25 min příprava + 18 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 087 kJ /
499 kcal
Bílkoviny34,93 g
Tuky35,31 g
Vláknina3,70 g
Cholesterol 359 mg
Sodík 785 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy8,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, cibulku nakrájíme nadrobno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Sýr nastrouháme na jemných slzičkách. Krok 2: Vše dáme do mísy, přidáme rýži, vejce a umícháme těsto. Podle potřeby osolíme a pomocí lžíce si vytvarujeme 5 hromádek. Krok 3: Na pracovní plochu položíme plátky česnekového boku vždy po dvou kusech tak, aby se malinko překrývaly. Krok 4: Pomocí navlhčených dlaní vytvarujeme z každé rýžové hromádky váleček, který položíme na česnekový bok a zavineme do válečku. Krok 5: Koš horkovzdušné fritézy vytřeme olejem, položíme válečky a zasuneme do přístroje. Časovač nastavíme na 18 minut, teplotu na 170 °C. V polovině válečky otočíme.
Příloha podle chuti.

TIP: Jak používat horkovzdušnou fritézu

Zveřejněno 14. 3. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Když dělám rýži na přílohu, uvařím ji vždy o něco víc, aby pak bylo třeba na rychlé rizoto, různé smažené placičky ap. Tentokrát jsem ji upotřebila takto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžové válečky z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE6kA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžové válečky z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE6kA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Nadja: Když byly kuřecí kůže v masně běžně ke koupi,tak jsme si také občas křupavou prasárničku udělali k televizi:-Q:-DAle už hodně let není na pultě vidět:-(
Vepřová blána je už také většinou jen na objednávku.Balím do ní i kuřecí roládu(naklepaná prsa,nebo vykostěné čtvrtky).Neumím vykostit celé kuře:no:

Anna Kocikova: s vepřovou blánou jsem nikdy nepracovala, nikdy jsem ji u řezníka ani neviděla, tak nahrazuji právě tou kůží. Kdysi kuřecí kůže za pakatel prodávali samostatně, potom zmizely a do skeletů na polévku nacpali kůži z celého kuřete. Ráda jsem kupovala samostatné kůže - sádlo z nich jsem vytrhala a vyškvařila a čistou kůži jsem použila na závitky nebo ji vyškvařila dokřupava - to je pochoutka. <3

Nadja: Ahoj Naděnko,jsem ráda,že se ti recept líbí:-8Děkuji za pěkný komentář:-KVětšinou dělávám různé rýžové placičky smažené na pánvičce na sporáku

Chtěla jsem vyzkoušet i jiný tvar a bála jsem se,že by se byť slaninou obalené válečky na pánvičce roztekly. Z HF byly moc dobré:-)
Do kuřecích kůžiček(pokud mi dojde vep.blána) balím takové mimiroládky z vepřových jater.Je to hrozná piplačka ale s chutným výsledkem:-8

:-K Ahoj Drahuško, jsem ráda, že Tě vidím, že jsi tudíž OK.
<3 Receptík jako vždy moc pěkný, že se sliny sbíhají. Dělávám občas něco vzdáleně podobného, jen balím do kuřecích kůží a peču v troubě, ale v těch plátcích boku to bude zajímavější.

Jaromira18: Jé,Jaruško,tak teď jsme se tady ťukly:-DJsem ráda,že se ti recept líbí,děkuji ti:-KFritézu mám na 3,5 litů a to je akorát pro dva.A je fajn,že má menší spotřebu,než klasická se sporákem:-8

Marie Svarcova:Maruško děkuji:-KUrčitě to půjde i v obyčejné troubě.Ale bylo toho jen 5 kousků a na to by se nevyplatila rozehřívat velká trouba.
Děvčata,vaše komentáře mi udělaly radost,děkuji:-8:-K

Fritézu používám moc ráda, tak nám brzy tu dobrůtku udělám.:-K:-K:-K:-K

Zajímavý recept a vypadá to moc pěkně a žravě :-K:yes:

Marie Svarcova: soupnout do trouby, by to taky slo, ne!:-K

Pěkný nápad:yes::yes::yes:

:-)<3:yes::yes: moc se mi recept i foto líbí ale tu fritézu nemám :-K

Suroviny:
rýže, sýr gouda, celer, mrkev, cibulka jarní, vejce, sůl, bok česnekový, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu