Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 601 kJ / 1 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,49 g |
Tuky | 76,45 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 534 mg |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 25,65 g |
Postup přípravy
Pak maso obalíme v hladké mouce. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a po obou stranách opečeme dozlatova.
Maso vyndáme a necháme v misce přikryté talířem. Krok 4: Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, česnek a osmahneme dozlatova, přidáme nakrájené žampiony, osolíme a orestujeme. Krok 5: Podlijeme vínem a vývarem, seškrábneme vše připečené a chvilku povaříme. Krok 6: Nakonec přidáme špetku kari, smetanu a nasekanou petrželku.
Podle potřeby dochutíme solí. Krok 7: Do omáčky vložíme maso a prohřejeme.
Zveřejněno 18. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí prsa na víně a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwlR
Moje poznámka
Kuřecí prsa na víně a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwlR
Nejnovější recepty
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 4 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 13 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 13 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 13 hodinami
Vajíčková pomazánka s hráškem
Přidáno před 13 hodinami
Nádivka podle naší babičky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotový beránek
Pajkujka před 22 minutami
Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
JulkazPaseky před 35 minutami
Velikonoční plnka/nádivka
Lucie1001 před 1 hodinou
Kuře na zelí
Walderama08 před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
princeesofpink před 1 hodinou
Pampeliškový med
MiraAbel0S2 před 1 hodinou
Holandské řízky
Lucek před 1 hodinou
Velikonoční nádivka
zackovam před 1 hodinou
Bramborové knedlíky
Smakoun před 2 hodinami
Tvarohová vánočka
zackovam před 4 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
pepř,
česnek,
mouka hladká,
olej olivový,
máslo,
cibule,
žampióny,
víno bílé suché,
vývar kuřecí,
smetana,
petrželka,
koření kari
Komentáře (7)