Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 601 kJ / 1 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,49 g |
Tuky | 76,45 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 534 mg |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 25,65 g |
Postup přípravy
Pak maso obalíme v hladké mouce. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a po obou stranách opečeme dozlatova.
Maso vyndáme a necháme v misce přikryté talířem. Krok 4: Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, česnek a osmahneme dozlatova, přidáme nakrájené žampiony, osolíme a orestujeme. Krok 5: Podlijeme vínem a vývarem, seškrábneme vše připečené a chvilku povaříme. Krok 6: Nakonec přidáme špetku kari, smetanu a nasekanou petrželku.
Podle potřeby dochutíme solí. Krok 7: Do omáčky vložíme maso a prohřejeme.
Zveřejněno 18. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí prsa na víně a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwlR
Moje poznámka
Kuřecí prsa na víně a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwlR
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 7 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 21 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno 18. 4. 2025 13:59
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno 18. 4. 2025 13:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Turecká vejce
Lucie1001 před 30 minutami
Velikonoční vajíčková pomazánka
Pavlicek2006 před 55 minutami
Zvěřinový guláš
Sumaru před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
Piafka před 2 hodinami
Květákovo-brokolicová polévka s rybičkama
RomanaMonika před 2 hodinami
Biskupský beránek
janina8 před 2 hodinami
Knedlík z polenty
Denade před 2 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 3 hodinami
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 3 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
pepř,
česnek,
mouka hladká,
olej olivový,
máslo,
cibule,
žampióny,
víno bílé suché,
vývar kuřecí,
smetana,
petrželka,
koření kari
Komentáře (7)