Vepřové výpečky II
Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Do červena upečené kostky masa vonící kmínem a česnekem vhodně doplní bramborový knedlík se špenátem.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 438 kJ / 3 929 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,41 g |
Tuky | 328,38 g |
Vláknina | 39,05 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 6,64 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 77,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky (4 cm), prohněteme se solí a odložíme stranou.
Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky.
Krok 3: V kastrolu na sádle zpěníme nakrájenou cibuli s česnekem a kmínem. Vložíme prosolené maso, opepříme a opečeme po všech stranách, až maso zbledne.
Krok 4: Opečené maso podlijeme hrnkem vařící vody, kastrol přikryjeme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C. Pečeme 1,5 hodiny s občasným promícháním a dolitím vody.
Krok 5: Pak kastrol odkryjeme a pečeme ještě asi 30 minut odkryté a bez podlévání.
Krok 6: Na závěr dolijeme trochu vařící vody na potřebné množství šťávy, setřeme ze stěn výpek a rozmícháme ho ve šťávě. Můžeme ještě provonět jedním utřeným stroužkem česneku.
Krok 7: Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a špenátem nebo moravským zelím.
Zveřejněno 6. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové výpečky II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Gr
Moje poznámka
Vepřové výpečky II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Gr
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 10 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 11 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 16 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 20 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Oblíbený rybí salát podle ČSN: Vařené filé dodá jemnou chuť, zelenina s majonézou zase svěžest
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 10 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 10 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 10 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 10 hodinami
Holandské řízky
Milades před 11 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 14 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 14 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 16 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 16 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 18 hodinami
Tématické fráze:
vepřové výpečky,
vepřové výpečky recept,
výpečky z vepřového masa se špenátem,
vepřové vypecky se spenatem,
vypecky z veproveho masa,
veprove vypecky z plecka,
vypecky,
vypecky recept,
recept na vepřové výpečky,
vypecky se spenatem,
výpečky z vepřového masa recept,
vepřové výpečky se špenátem recept,
výpečky z bučku,
vypečky vepřové se špenatem,
vypecky vepřové,
vepřové výpečky z bůčku,
výpečky z plecka,
vepřová plec vypečky,
recept vepřove vypečky,
výpečky z vepřoveho bučku recepty
Suroviny:
bůček,
cibule,
česnek,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
sádlo
Komentáře (88)