Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pampeliškový med

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kukolino.sarka

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 140 min

160 min (20 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Krásně rozkvetlé louky plné pampelišky jsou krásné na pohled. Pampelišky můžeme využít pro přípravu snadného sladkého medu, kterým můžete osladit nejen čaj, ale také různé sladké moučníky.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 636 kJ /
6 127 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky1,44 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 521,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Citrony nakrájíme na kolečka. Krok 2: Pampeliškové květy zalijeme vodou. Přidáme citrony a necháme 20 minut povařit. Krok 3: Poté odstavíme a necháme 24 hod. vylouhovat. Krok 4: Přecedíme (přes plátno), přidáme cukr a vaříme na mírném plameni 2 hodiny. Krok 5: Horký med plníme do čistých sklenic, dobře jim otřeme hrdla a pevně uzavřeme víčkem.

TIP: Jak využít pampelišky - rady a tipy

Zveřejněno 7. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pampeliškový med

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYmk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pampeliškový med

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYmk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

zizala, asi jsem přepracovaná, díky za odpověď!:-)):-D:-)):-D:yes:

janek53 asi ano, taky se tomu říká sirup. Ale má chuť medu a tak asi proto. Využití má docela veliké, já například ho bez skrupulí přidám i do perníčků a nic se neděje.;-)

Pardon, ale nechápu proč se rozvařeným květům z pampelišky říká nesmyslně med a ne marmeláda nebo džem. Podle mého mínění mají nárok na název MED pouze a jenom včely. :-S

kukolino.sarka, já bych ráda podotkla, že není, samozřejmě, nutnost dodat s receptem i fotku, ale když to vezmu podle sebe, mně recepty bez fotky moc neoslovují, protože já prostě potřebuju vidět, jak ten pokrm vypadá, takže. . .
. . . a pak taky, není umění nafrkat sem deset receptů najednou, ale jeden dobře propracovaný a navíc s fotkou vydá za ostatních devět. ;-)

magdalenka máš navíc pravd !!! :-8

Petr Melich neregistrovaný/á
nesouhlasím s tebou ani TROCHU !!!!
promiň ale jako myslim si že většina chlapů si neumí uvařit,
a proto vaříme mi ženy!!!
Vy buzerujete taky !!!!!:-(( (někteří)

Petr Melich 7. 12. 2010 13:27
Ženský proboha vzpamatujte se! Co se tady navážíte jedna do druhé kvůli jednomu receptu? Je tu hodně podobných receptů, ani ty vaše nejsou jedinečné, tak toho proboha nechte. Nechápu, fakt! Takhle se můžou buzerovat jenom ženský!

Jano, Magdalenka česky cituje autorku receptu ;-)

Co to je?:-O magdalenka ...česky?:-O

"A taky nevidím problém v tom, proč bych si tady nemohla psát své i když možná podobné recepty pro svou potřebu. "
Tak touto vetou si mňa a určite aj kopu iných pobavila. Nechceš si radšej založiť svoje stránky?

Nedělám si tady soukromou kuchařku! Snad vás tak moc nedostalo, že jsem tady dala recept na příští rok s tím, že abych to do příště nezapomněla... Pokud vám to udělá radost, klidně tento recept smažu.... :-p

Kukolíno,nechci se tě nijak dotknout,ale tady všechny topačky dávají své recepty na posouzení a vyzkoušení druhým;-)žádná si tu nevede svoji osobní kartotéku,to jsi asi špatně pochopila smysl tohoto webu.;-)

Moc receptů tam sice zatím nemám, ani fotek, časem je dodám. A nevšimla jsem si že by u receptů prostě "musela" být fotka. Ale to snad neznamená, že bych to tady nemohla napsat. Kdyby byl recept "úplně stejný" i s postupem, nepsala bych si ho tady. Mám tento postup prostě odzkoušený. A taky nevidím problém v tom, proč bych si tady nemohla psát své i když možná podobné recepty pro svou potřebu. Je tady milion receptů, chodí zde hodně lidí, a právě od toho jsou rozcestníky jídel, aby si každý našel, co potřebuje, ne? Takže.... ;-)

Šárko, nic ve zlém, ale tady to není Tvá soukromá kuchařka viz - " píšu si ho tady , abych nezapomněla...", chodí sem tisíce lidí denně a je opravdu zbytečné, aby tady byl jeden recept víckrát. ;-):-)

Kukolino.sarko;-)zkus taky občas použít vyhledávač;-),koukám,že sem jedeš jeden recept za druhým,žádná fotka;-)a u některých stačil komntář jak to děláš ty pod receptem,který tady už je.;-)

Samozřejmě je to recept na příští rok... ;-) Ale píšu si ho tady, abych nezapomněla, jak se to vůbec dělá... :-)):-)):-)) Pokud by ale těch 12 měsíčků fungovalo, tak bych se za nima taky stavila... :-D:-D:-D

Símo, já ho dělám každý rok a letos ho mám úplně tvrdej, tak snad budu rozbíjet sklenice nebo co-nevím, co se stalo, ale měla jsem ho vždycky tekutý:-?:no:

Rébí:yes::-D

Simi,zkus 12 měsíčků;-)třeba ti pampelišky dají:-D:-D:-D:yes:

Tak si říkám kam se vydat teď pro pampelišky;-)Myslím,že už má každá med hotový,tak asi na příští rok recept uložit;-)

Tématické fráze:
pampeliskovy med, pampeliškový džem, pampeliškový med top recepty, jak se dělá pampeliškový med, pampeliškový med recept, pampeliškový med využití, pampeliškoví med, pampeliškový med použití, pampeliskovymed, pampeliškový med s třtinovým cukrem, recept na pampeliškový med, využití pampeliškového medu, pampeliškový sirup využití, pampeliškový med vaření, jak se dělá med, recept na pampeliškoví med, pampeliškový sirup použití, pampeliškový med recept top, dzem - pampeliskovy, jak se dělá pampeliškoví med

Suroviny:
květy pampeliškové, voda, citron, cukr

Přidat fotografie receptu