Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 601 kJ / 1 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,49 g |
Tuky | 76,45 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 534 mg |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 25,65 g |
Postup přípravy
Pak maso obalíme v hladké mouce. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a po obou stranách opečeme dozlatova.
Maso vyndáme a necháme v misce přikryté talířem. Krok 4: Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, česnek a osmahneme dozlatova, přidáme nakrájené žampiony, osolíme a orestujeme. Krok 5: Podlijeme vínem a vývarem, seškrábneme vše připečené a chvilku povaříme. Krok 6: Nakonec přidáme špetku kari, smetanu a nasekanou petrželku.
Podle potřeby dochutíme solí. Krok 7: Do omáčky vložíme maso a prohřejeme.
Zveřejněno 18. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí prsa na víně a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwlR
Moje poznámka
Kuřecí prsa na víně a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwlR
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 6 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 16 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 3 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 4 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 4 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 4 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 6 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 6 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 8 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
pepř,
česnek,
mouka hladká,
olej olivový,
máslo,
cibule,
žampióny,
víno bílé suché,
vývar kuřecí,
smetana,
petrželka,
koření kari
Komentáře (7)