Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 559 kJ / 1 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,03 g |
Tuky | 9,80 g |
Vláknina | 17,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 363,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře promícháme všechnu mouku, 300 g ledové vody a zakryté dáme na 12 h do lednice (= autolýza). Promíchání by nemělo být dlouhé, stačí minuta.
Ráno do těsta vmícháme dalších asi 20 g vody (asi dvě veliké lžíce), ve které jsme rozpustili kousínek droždí. Přibližně po třech minutách přidáme ještě sůl a hněteme další tři minutky.
Těsto necháme na lince kynout 90 minut, během této doby ho 5-6x přeložíme. Pak uložíme do naolejované misky, dobře zakryjeme proti osychání a na 24 hodin uložíme do lednice. Krok 2: Druhý den vyndáme z lednice, těsto pomocí stěrky opatrně vyklopíme na lehce pomoučený stůl, sformujeme do obdélníku a podélně rozdělíme na 3-4 díly. Těsto krájím kovovou lopatkou Handy (Tescoma), jde to s ní velice dobře, bez zbytečného pomačkání těsta. Krok 3: Bagety jsem nijak moc netvarovala – tak, jak byly naporcované, jsem je opatrně přetáhla na bagetový plech a nechala hodinu kynout.
Bez nařezávání jsem je dala péct do hodně vyhřáté trouby (250°C) s kastrůlkem vody na dně. Po 5 minutách jsem teplotu snížila na 220°C a dopekla – celková doba pečení byla 25 minut, v půli pečení jsem troubu jedním otevřením dvířek vyvětrala od páry.
Ráno do těsta vmícháme dalších asi 20 g vody (asi dvě veliké lžíce), ve které jsme rozpustili kousínek droždí. Přibližně po třech minutách přidáme ještě sůl a hněteme další tři minutky.
Těsto necháme na lince kynout 90 minut, během této doby ho 5-6x přeložíme. Pak uložíme do naolejované misky, dobře zakryjeme proti osychání a na 24 hodin uložíme do lednice. Krok 2: Druhý den vyndáme z lednice, těsto pomocí stěrky opatrně vyklopíme na lehce pomoučený stůl, sformujeme do obdélníku a podélně rozdělíme na 3-4 díly. Těsto krájím kovovou lopatkou Handy (Tescoma), jde to s ní velice dobře, bez zbytečného pomačkání těsta. Krok 3: Bagety jsem nijak moc netvarovala – tak, jak byly naporcované, jsem je opatrně přetáhla na bagetový plech a nechala hodinu kynout.
Bez nařezávání jsem je dala péct do hodně vyhřáté trouby (250°C) s kastrůlkem vody na dně. Po 5 minutách jsem teplotu snížila na 220°C a dopekla – celková doba pečení byla 25 minut, v půli pečení jsem troubu jedním otevřením dvířek vyvětrala od páry.
Zveřejněno 28. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Starofrancouzské bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGpB
Moje poznámka
Starofrancouzské bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGpB
Nejnovější recepty
Hrnkový beránek
Přidáno před 34 minutami
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 4 hodinami
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 18 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 19 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 19 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cikánský řízek
DanyDong před 7 minutami
Pečené třepané brambory
DanyDong před 7 minutami
Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
mmartinjjakubec před 16 minutami
Cibulová marmeláda
Ekurecepty před 39 minutami
Frankfurtská polévka
poirotka před 48 minutami
Kuřecí paličky marinované v podmáslí smažené v troubě
poirotka před 48 minutami
Banánové lívance
Wanilor před 1 hodinou
Houbová omáčka bez smetany
asa007 před 1 hodinou
Karbanátky
LUKES před 1 hodinou
Jednoduché domácí Marshmallows
lendlova.j před 1 hodinou
Tématické fráze:
jak dlouho pect bagetky,
doba peceni bagety,
recept na bagetky,
tescoma bageta,
vesnická bageta,
top recepty na bagety,
bagety recept,
recept na bagety,
starofrancouzské,
korenova bageta,
dobo peceni bagety,
recepty na bagtky,
zadělat na bagetu,
kořenové bagety,
bageta recept,
rozmarynova bageta recept,
cathleen recepty bagety,
top recepty bageta,
bagety z čerstvého droždí,
recept ma bagety
Suroviny:
mouka hladká,
mouka žitná chlebová,
voda,
sůl,
droždí čerstvé
Komentáře (15)