Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízovo-citronová buchta

Není snad nic rychlejšího, než když ze stolu v mžiku zmizí čerstvě upečená buchta. Takovou se může stát i tato rybízová buchta s nádechem citronu, jejíž příprava je snadná a rychlá tak, jak její mizení. Tak se přesvědčte sami.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 488 kJ /
2 985 kcal
Bílkoviny59,97 g
Tuky138,27 g
Vláknina10,74 g
Cholesterol 797 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy369,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme jogurt, cukr, vejce a promícháme, přilijeme olej a znova promícháme metličkou. Krok 2: Do směsi pak přidáme mouku promíchanou s kypřicím práškem. Těsto pořádně promícháme, aby bylo hladké a bez hrudek. Krok 3: Do těsta přidáme část umytého a okapaného rybízu. Lehce promícháme. Připravíme formu, ve které budeme péct. Tu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 4: Předehřejeme troubu na 190 °C. Těsto do formy nalijeme a lehce uhladíme do krajů. Vršek těsta posypeme zbytkem rybízu. Dáme péct do předehřáté trouby a pečeme 35-40 minut. Během pečení zkontrolujeme špejlí. Krok 5: Hotové necháme vychladnout a po vychladnutí nakrájíme. Můžeme i pocukrovat.

TIP: Rady a tipy jak správně péct moučníky

Zveřejněno 3. 7. 2021

Poznámka autorky MiskaM

Inspirace: Primafresh

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízovo-citronová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lJ2r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízovo-citronová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lJ2r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Na jak velký plech je to?

Ala787: bych dala klidně stejný poměr. Max o jedno víc ;-)

Mouka špaldová, tedy dát víc vajec.

Parádní :yes::yes:

:yes::yes

Suroviny:
jogurt bílý, cukr krupice, vejce, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, citron, šťáva citronová, rybíz, cukr moučkový, máslo, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu