Roastbeef
Dorůžova upečený a tence nakrájený roastbeef je prubířský kámen mnoha kuchařů. Recept je podrobně popsaný, aby se vám podařil hned napoprvé. Tak s chutí do toho, kupte kvalitní maso a zkuste roastbeef podle nás.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 210 kJ / 1 484 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 213,90 g |
| Tuky | 67,70 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 730 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 4,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den před přípravou očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme tymiánové lístečky. Uzavřeme do mrazícího sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice.
Krok 2: Zhruba 3 hodiny před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 120 °C.
Krok 3: Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso. Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 min.
Krok 4: Pak uložíme do pekáče a pečeme asi 45-50 min.
Krok 5: Hotový roastbeef necháme alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.
Zveřejněno 4. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6N3
Moje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6N3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
rosbeef,
rosbeef jak na nej,
rosbeef recept,
anglický roastbeef pohlreich,
anglický roastbeef,
anglický roastbeef recept,
rostbif podle pohlreicha,
roastbeef podle pohlreicha,
recept na anglický rostbíf,
roastbeef pohlreich,
rostbeef podle pohlreicha,
hovezi roastbeef,
rosbief,
roustbeef,
roastbeef recept pohlreich,
anglický rosbeef,
rozbeaf,
rozbeef,
anglický rostbíf podle pohlreicha,
rostbif
Suroviny:
roštěnec nízký,
víno portské,
olej olivový,
tymián čerstvý,
hořčice hrubozrnná,
sůl mořská,
pepř mletý
Komentáře (67)
Pekla jsem na mřížce a odkryté cca 55 min na 130 stupňů. Byl vynikající a kilo masa zmizelo rychlostí blesku.
Kvalita výstupu tkví v mase - maso bylo opravdu z nízkého roštěnce a z mladého kusu.
Recept doporučuji.
děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté
Děkuji za super recept.