Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 946 kJ / 1 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,64 g |
Tuky | 124,21 g |
Vláknina | 41,35 g |
Cholesterol | 2,27 g |
Sodík | 874 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 91,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme je vařit do osolené vody s kmínem (asi 1000 ml). Do dalšího hrnce dáme sušené houby, zalijeme je zhruba 300 ml vody a vaříme doměkka. Po uvaření houby přelijeme i s vývarem do brambor.
Krok 2: V hrnečku smícháme smetanu s lžící mouky a přes cedník nalijeme do polévky, nebudou tam hrudky.
Krok 3: Polévku zamícháme a vaříme ji alespoň 20 minut tak, aby zhoustla, během vaření přidáme ocet, který zabrání změknutí brambor.
Krok 4: Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem a lžící třtinového cukru a ještě necháme chvíli povařit. Do hotové polévky ještě přidáme nasekaný kopr.
Zveřejněno 22. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kulajda podle Václava Havla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLpL
Moje poznámka
Kulajda podle Václava Havla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLpL
Nejnovější recepty
Domácí bylinkové tagliatelle
Přidáno před 1 hodinou
Turecká vejce
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno před 21 hodinami
Segedín z trouby
Přidáno 4. 4. 2025 11:18
Měkké banánové sušenky
Přidáno 4. 4. 2025 09:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety aglio olio e peperoncino
Sarka1966 před 11 minutami
Pečené kuře
Lucek před 23 minutami
Škvarkové pagáčky
jamara před 24 minutami
Kantonske kure
Marcela0123 před 27 minutami
Kuřecí čína
Blofas před 33 minutami
Hovězí plátky s kapustou a hořčicí
majeva před 37 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Bertas před 45 minutami
Dušená mrkev
Paulika před 58 minutami
Krémová pórková polévka
sarkatuckova34 před 1 hodinou
Bylinková kuřecí jatýrka na víně
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Tématické fráze:
recepty kulajda
Suroviny:
brambory,
kmín celý,
houby sušené,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
ocet,
cukr třtinový,
kopr čerstvý,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
kopr
Komentáře (2)