Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 952 kJ / 1 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,55 g |
Tuky | 6,01 g |
Vláknina | 15,47 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7,23 g |
Sůl | 18,00 g |
Sacharidy | 238,10 g |
Postup přípravy
Necháme v míse půl hodiny kynout, pak popřekládáme. (Osvědčilo se mi těsto po uhnětení vložit do olejem vymazané mísy a překládat přímo v ní.) Krok 2: Po 30 minutách překládání zopakujeme a totéž po dalších 30 minutách a pak ještě jednou – překládání a odpočinek. Poté popřekládáme naposled a uložíme do ošatky.
(Sečteno, podtrženo – těsto po vymísení kyne 2 hodiny, překládáme po 30 minutách, celkem 4x – po posledním překládání bochník dotvarujeme a uložíme do ošatky na utěrku, vysypanou moukou.) Krok 3: Poslední překládání už se snažíme dělat opatrněji, abychom z něj vymačkali co nejméně bublin. Do ošatky ho přenáším pomocí kovové lopatky (stěrky), připomíná mi balónek naplněný vodou. Krok 4: Necháme vykynout v ošatce a upečeme v dobře vyhřátém litinovém hrnci – prvních 15 minut přiklopené poklicí, která se nahřívala spolu s hrncem.
Pečeme na 250°C, asi 40 minut.
Zveřejněno 24. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba z naší vesnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nzK
Moje poznámka
Chleba z naší vesnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nzK
Nejnovější recepty
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 49 minutami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 2 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 7 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 8 minutami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 19 minutami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 46 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 49 minutami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 59 minutami
Velikonoční mazanec
Mili5 před 1 hodinou
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Eva1mamina před 1 hodinou
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Pajkujka před 1 hodinou
Valašské frgály
Hajcman před 2 hodinami
Tématické fráze:
překládání chleba,
jak dlouho kyne chleba,
jak dlouho pečeme chleba,
jak dlouho kyne těsto na chleba,
jak překládat chleba,
překládání těsta na chleba,
pekárnománie recepty,
jak dlouho kyne kvaskovy chleb,
těsto na chleba,
jak se překládá těsto na chleba,
recept na chleba,
překládání chleb,
postup prekladani chleboveho zesta,
jak. dlouho kyne testo na chleba,
lopatka na chleba,
překládání těsta na chléb,
jak prekladat chlebove testo,
jak se překládá chleba,
jak dlouho kyne těsto na na pečení chleba,
jak dlouho kyne chleba v ošatce
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
voda,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
otruby pšeničné,
sůl,
kmín celý
Komentáře (6)