Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 707 kJ / 1 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,40 g |
Tuky | 110,76 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 870 mg |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 20,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme špetku zázvoru a posypeme sušeným tymiánem.
Krok 2: Olej rozehřejeme a orestujeme nakrájenou cibuli se špekem dosklovita. Vložíme maso a bylinky, orestujeme a podlijeme vývarem. Dusíme doměkka.
Krok 3: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme smetanou. Necháme pozvolna provařit a pak přecedíme.
Krok 4: Maso vrátíme a prohřejeme. Nakonec přidáme do omáčky lžičku másla.
Zveřejněno 21. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V1Y
Moje poznámka
Vepřová pečeně na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V1Y
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 11 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 38 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 43 minutami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 50 minutami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 7 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 9 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 11 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 11 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 12 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 12 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 12 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
sůl,
pepř,
tymián,
libeček,
dobromysl,
zázvor sušený,
cibule,
olej,
špek,
vývar masový,
smetana ke šlehání,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (5)