Snadné skořicové šneky
Skořicové šneky mají hodně variant. Výsledkem je vždy chutný moučník oblíbený u dětí i dospělých. Zkuste tuto jednoduchou základní variantu. Díky použití másla bude výsledný skořicový šnek voňavý a rozplyne se na mlsném jazyku.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 580 kJ / 3 007 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,13 g |
Tuky | 113,22 g |
Vláknina | 15,54 g |
Cholesterol | 561 mg |
Sodík | 4,20 g |
Sůl | 10,39 g |
Sacharidy | 427,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypracujeme těsto buď ručně nebo v robotu. Nejprve smícháme mléko s droždím a postupně přidáme všechny suroviny a vyhněteme těsto.
Krok 2: Těsto po vymíchání vyjmeme z mísy na vál a chvilku hněteme. Pokud těsto ještě lepí, přidáme trošku mouky. Hotové, lehce roztáhnuté ho necháme na cca 5 minut odpočinout pod miskou nebo ručníkem.
Krok 3: Těsto rozválíme na obdélník o tloušťce přibližně půl cm.
Krok 4: Máslo rozpustíme a nalijeme na obdélník, kde ho rovnoměrně rozmažeme.
Krok 5: Smícháme cukr se skořici a touto směsí posypeme vrstvu másla.
Plech na pečení vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem. Krok 6: Obdélník srolujeme a nakrájíme si ho na cca 10-15 kusů. Krok 7: Rolky dáme do již připraveného plechu a necháme je hodinu na teplém místě. Krok 8: Pečeme na 170 °C než se upečou i spodní části šneků.
Plech na pečení vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem. Krok 6: Obdélník srolujeme a nakrájíme si ho na cca 10-15 kusů. Krok 7: Rolky dáme do již připraveného plechu a necháme je hodinu na teplém místě. Krok 8: Pečeme na 170 °C než se upečou i spodní části šneků.
Zveřejněno 21. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadné skořicové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY81Q
Moje poznámka
Snadné skořicové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY81Q
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Malinové "obrázky"
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 7 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 23 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 2 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 6 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 17 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 22 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr,
vejce,
droždí,
sůl,
máslo,
máslo,
cukr,
skořice
Komentáře (4)