Snadné skořicové šneky
Skořicové šneky mají hodně variant. Výsledkem je vždy chutný moučník oblíbený u dětí i dospělých. Zkuste tuto jednoduchou základní variantu. Díky použití másla bude výsledný skořicový šnek voňavý a rozplyne se na mlsném jazyku.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 580 kJ / 3 007 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,13 g |
Tuky | 113,22 g |
Vláknina | 15,54 g |
Cholesterol | 561 mg |
Sodík | 4,20 g |
Sůl | 10,39 g |
Sacharidy | 427,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypracujeme těsto buď ručně nebo v robotu. Nejprve smícháme mléko s droždím a postupně přidáme všechny suroviny a vyhněteme těsto.
Krok 2: Těsto po vymíchání vyjmeme z mísy na vál a chvilku hněteme. Pokud těsto ještě lepí, přidáme trošku mouky. Hotové, lehce roztáhnuté ho necháme na cca 5 minut odpočinout pod miskou nebo ručníkem.
Krok 3: Těsto rozválíme na obdélník o tloušťce přibližně půl cm.
Krok 4: Máslo rozpustíme a nalijeme na obdélník, kde ho rovnoměrně rozmažeme.
Krok 5: Smícháme cukr se skořici a touto směsí posypeme vrstvu másla.
Plech na pečení vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem. Krok 6: Obdélník srolujeme a nakrájíme si ho na cca 10-15 kusů. Krok 7: Rolky dáme do již připraveného plechu a necháme je hodinu na teplém místě. Krok 8: Pečeme na 170 °C než se upečou i spodní části šneků.
Plech na pečení vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem. Krok 6: Obdélník srolujeme a nakrájíme si ho na cca 10-15 kusů. Krok 7: Rolky dáme do již připraveného plechu a necháme je hodinu na teplém místě. Krok 8: Pečeme na 170 °C než se upečou i spodní části šneků.
Zveřejněno 21. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadné skořicové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY81Q
Moje poznámka
Snadné skořicové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY81Q
Nejnovější recepty
Škvarkové a zelné placky
Přidáno před 29 minutami
Vanilková šarlota s ananasem
Přidáno před 8 hodinami
Chlebíčky s rostbífem
Přidáno před 9 hodinami
Pórkový koláč z bramborového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Panenka v bylinkách
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Sedm tipů, jak nápaditě ozdobit jednohubky pro návštěvu. Použít můžeme ořechy, bylinky a ovoce či ozdobně vykrojený sýr
Novoroční zvyky a pověry: Čočka zajistí peníze, vepřový ovar a uzené přinesou štěstí, s rybami vám ale zase uplave
Pět nejslavnějších drinků s proseccem: Aperol Spritz, Bellini nebo French 75 jsou zpestřením každé silvestrovské párty
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalá kachna
vaclavagregrova před 1 hodinou
Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)
Leninka87 před 2 hodinami
Lehké kovbojské fazole
PaveL2002 před 2 hodinami
Cibulačka se sýrovými toasty
Kajkajak před 2 hodinami
Škvarkové pagáče
Merylas před 2 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Matea před 3 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
MildaJansa před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
MildaJansa před 4 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
George63 před 6 hodinami
Kovářské kotlety 2
Panova před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr,
vejce,
droždí,
sůl,
máslo,
máslo,
cukr,
skořice
Komentáře (4)