Rebarborové nanuky
V posledních letech přichází teplé jaro velmi brzy a to přeje i rychlému nárůstu rebarbory. Bylo by jí tedy škoda využívat jen jako náplň moučníků, ale využít její kyselosti a ochutnat jí v osvěžujícím nanuku.
Suroviny pro 7 kusů
7kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 298 kJ / 549 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,60 g |
| Tuky | 0,08 g |
| Vláknina | 4,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 133,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rebarboru oloupeme a nakrájíme ji na kousky. Do rendlíku vlijeme cca 300 ml vody a necháme ji zavařit. Do vařící vody vsypeme nakrájenou rebarboru, promícháme a po pár sekundách (cca 6-8) vlijeme do cedníku. Vodu potřebovat nebudeme.
Krok 2: Rebarboru vrátíme zpět do rendlíku, přidáme 130 ml vody, cukr, vanilkový cukr, malinko nastrouhané kůry z omytého citronu, skořici a rebarboru rozvaříme.
Krok 3: V 50 ml vody rozmícháme pudink, vlijeme k rebarboře a za stálého míchání zhruba 2 minuty povaříme. Má vzniknout hustější kaše, pokud je hustá moc, můžeme ještě přidat nepatrně vody. Tuto směs necháme zchladnout, může zůstat vlažná. K chlazení můžeme použít studenou vodní lázeň.
Krok 4: Rebarborovou směs přendáme do sekáčku potravin, přidáme tvaroh a rozmixujeme. Kdo nemá sekáček, může použít ponorný mixér.
Krok 5: Pak naplníme nanuková tvořítka a vložíme je do mrazničky. Minimální doba mražení je přibližně 4,5 hodiny, ale raději necháme déle.
Krok 6: Pokud máme tvořítka plastová (viz foto), tak nanuky lehce vyjmeme, pokud je jen na malou chvilku ponoříme do užšího a vyššího hrníčku s horkou vodou.
Zveřejněno 22. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborové nanuky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx71p
Moje poznámka
Rebarborové nanuky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx71p
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 14 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 15 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 minutami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 8 minutami
Mila kuličky
Marule před 45 minutami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 1 hodinou
Oříškový sen - sušenky
cernar před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 21 hodinami
Suroviny:
rebarbora,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
skořice,
voda,
pudink vanilkový,
tvaroh plnotučný
Komentáře (7)