Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 336 kJ / 558 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,81 g |
Tuky | 44,61 g |
Vláknina | 6,42 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 28,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okraje roštěnek na několika místech nařízneme, aby se maso nekroutilo, naklepeme, osolíme a opepříme. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Přidáme roštěnky a krátce po obou stranách osmahneme.
Krok 2: Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. K téměř měkkému masu nakrájíme rajčata a chvilku ještě dusíme. Pak maso vyjmeme a necháme na teple.
Krok 3: Do výpeku vlijeme smetanu s dobře promíchanou moukou a povaříme. Hotovou omáčku podle chuti dosolíme.
Zveřejněno 30. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kežmarská roštěná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RNz
Moje poznámka
Kežmarská roštěná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RNz
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 25 minutami
Barevná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 4 minutami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 28 minutami
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 53 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
Petule123 před 2 hodinami
Čevabčiči do trouby
Terenees před 3 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 4 hodinami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 4 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
rajče,
olej,
smetana,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř
Komentáře (3)